новини

Включи се в #RUNovator и бягай за каузата на Teenovator
11 юни 2020

Включи се в #RUNovator и бягай за каузата на Teenovator

Инициативата на Краси Георгиев и Иван Димов, #RUNovator, ни предизвиква да се включим в след-карантинно раздвижване

Ултрамаратонецът и съосновател на Chair Up Краси Георгиев и социалният предприемач и основател на фондация Сингъл Степ Иван Димов обединяват за пореден път усилията си в името на кауза. Инициативата #RUNovator е посветена на програмата за насърчаване на стартъп и предприемаческата култура сред младежи в 10 и 11 клас – Тийноватор.

Краси и Иван, заедно с екипа на Тийноватор, създадоха виртуалния бегачески клуб в приложението Strava – #RUNovator тук https://www.strava.com/clubs/runovator, като предизвикват участниците в стартъп клубовете на Тийноватор, както и тийнейджъри и всички почитатели на бягането да се включат в едномесечното приключение. Двамата ще бягат по 10 километра на ден, а всеки участник може да се включи според възможностите си. Предизвикателството стартира на 10 юни и ще продължи до 15 юли.

“След дълго седене вкъщи е време да се раздвижим. С #RUNovator предизвикваме всички почитатели на бягането, и особено тийнейджърите. С виртуалния бегачески клуб ще съберем хора от цялата страна и ще направим един голям отбор за каузата, така че отправяме нашия призив да сте активни и обещаваме, че ще е забавно”, споделят Иван и Краси.

Накрая избяганите от всички участници километри ще се сборуват и компаниите партньори на инициативата и индивидуални дарители ще дарят за всеки избяган километър. Индивидуалните дарения ще се правят на DMS 17 777 с текст RUN или на https://teenovator.bg/дарения/. Фондация Америка за България е сред първите дарители за каузата, като се ангажира да удвои всеки дарен лев, до сумата от 20 000 лв.

Дарението ще бъде в полза на каузата на Тийноватор – да разпространява стартъп културата сред младежи в цялата страна, да обучава в предприемачество и да прави директна връзка между успешни представители на бизнеса и учениците.

Целта на Тийноватор е създаването на повече младежки стартъп клубове в цялата страна. За учебната 2019-2020 година се включиха 17 училища от София, Варна и Враца, а Финалното състезание между всички отбори предстои на 19 юни.

През януари 2020 г. Краси Георгиев и Иван Димов, които са отдадени почитатели на спорта, успешно мотивираха стотици участници да се включат в инициативата #Предизвикателство1000, в която всеки ден участниците изпълняваха по 1000 повторения от различни упражнения в продължение на един месец. Инициативата се радваше на огромна популярност и това мотивира двамата да продължат с предизвикателствата.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор