Троян

Клуб 44

СУ „Васил Левски“, СУ „Св. Климент Охридски“ и СХУПИ „Проф. Венко Колев“, с ментори Петя Райковска и Теодор Лука

Теодор Лука

Разкажи ни за себе си.

От Троян съм. Завършил съм Театър и драматизация в Обединеното кралство. През 2016 основах „Нюанси“ – организация, която се занимава с образование и разпространение в сферата на сценичните изкуства. Отговарям за специалност Драматичен театър в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.

Един твой успех и един провал.

Голям успех за мен е, че съм част от създаването на градивни общности. Това ми е дало перспектива за нещата, които са значими за мен и в моя живот. Провалите са безчет, дори бих казал ежедневие. Всеки един от тях ни учи на нещо. При мен те са свързани най-често с лошо разпределение на време и усилия.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Бизнес начинанията ми обикновено са родени от необходимост. Нещо е нужно на някого и аз намирам начин да го направя достъпно.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Постоянство и комуникация.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да намират щастие в работата си, а не в резултата от нея.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Финансова грамотност.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото мисля, че това е една значима крачка към едно по-комплексно и съвременно образование.

Петя Райковска

Разкажи ни за себе си.

Аз съм Петя. Имам медийно образование и кариера основно в медийния и IT сектор, където вече много години основната ми роля е да балансирам интересите на различни екипи и да бутам проекти от начало до край. От 10 години работя в изцяло виртуална среда и с хора от четири континента, с които създаваме софтуерни системи за големи брандове с още по-големи големи изисквания.

В компанията, в която работя в момента – Human Made, стартирах като проектен мениджър, а в момента съм оперативен директор. От много години подарявам време и енергия на WordPress – софтуер с отворен код, който се създава от хиляди хора по света и се ползва от милиони – както личности, така и бизнеси.

Най-ценните уроци за успешна работа в междукултурни екипи съм научила от колегите и приятелите, с които доброволно даряваме времето си за развитието на WordPress.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Най-силно мотивирана съм когато пред мен има смислена, силна идея и яки хора, с които да работя по реализацията и. Вдъхновявали са ме много от моите ментори – хората, които са ми дали автономност да се развихря без да ме вкарват в калъп. И най-вече тези, които са успявали въпреки всички трудности да създадат сплотен екип от фундаментално различни хора с емпатия и здравословна доза смях.

Това за мен е истинска магия, абсолютно постижима живота и бизнеса.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Екип от любопитни, позитивни и смели хора и среда, в която да могат свободно да хвърчат. 

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Хладнокръвие и problem solving.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученичка?

Емоционална интелигентност.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

За да предам нататък ;).

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор