Плевен

Александър Любенов

Александър има образование в областта на инженерните науки, специализиран е в Автоматика и Роботика. Има обширен професионален опит. Един от значителните му успехи е събирането на средства и обединяването на Асоциацията по Автоматизация, Роботика и Иновации (PARAi) с Интернационалната Младежка Камара (JCI Bulgaria) за създаване на нова зала по мехатроника в Професионалната гимназия по механо-електротехника в град Плевен. Най-големият провал в живота му е загубата на баща му. Този тежък момент му дава най-важния урок – че от неуспеха и болката идва възможността за растеж и по-добър живот.

Ментор в Плевен

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Вдъхновен съм от идеята да съчетавам технологичния напредък с хуманизма, създавайки проекти и решения, които не само преуспяват в бизнеса, но и помагат на хората и обществото.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

„Ако искате да наемете страхотни хора и те да останат да работят за вас, трябва да се ръководите от идеи, а не от йерархия. Най-добрите идеи трябва да победят, иначе добрите хора не остават.“
– Steve Jobs

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното умение, което бих искал да предам, е критичното мислене. То ти помага да станеш независим и отговорен човек, който умее да взима решения. Това е от фундаментално значение за успешното справяне с предизвикателствата на бъдещето и за активното участие в обществото.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Бих искал да се преподава умението за ефективно учене и саморазвитие – напр. методи за по-ефективно усвояване на информация, поставяне на цели, организация на времето и стратегии за самоусъвършенстване. Смятам, че тези умения са от основно значение за успешното обучение и професионалната подготовка.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Менторството дава уникална възможност за обмен на идеи и опит, също предоставя и друга перспектива. Процесът на помощ и насърчаване на растежа на другите ми носи удовлетворение и чувство на ангажираност към общността. Вярвам, че така можем да изградим здрави връзки и да помагаме на другите да реализират потенциала си.

Клуб 45

Мг „Гео Милев“ Плевен, ДФСГ „Интелект“ и ПГЕХТ “Проф. Асен Златаров“, с ментори Кристиян Михайлов и Александър Любенов

Кристиян Михайлов

Разкажи ни за себе си.

Участвам в инвестиционен фонд. Отделно от това организирам инкубатор по роботика вече над две години. Имам участие в няколко стартиращи компании и опит от 7+ години в ИТ компании.

С каква мотивация влизаш като ментор в Тийноватор.

Искам да подкрепя екосистемата в Плевен. Тези млади хора трябва да видят, че има бъдеще у нас.

Драгомир Монев

Драгомир е бакалавър по финанси и магистър по счетоводство в УНСС. Има и степен по финансов мениджмънт от COTRUGLI Business School.

Корпоративният му опит е основно във финансовата сфера – бил е на позициите Finance Expert, Senior Financial Analyst, Financial Manager и Head of Controlling.

Драгомир споделя, че иска да помогне на млади и мотивирани ученици да представят идеите си, както и да предизвика себе си в нещо напълно непознато до този момент.

Ментор в Плевен.

Цветан Елисеев

Цветан има бакалавърска степен от Техническия университет със специалност Индустриален мениджмънт и магистърска степен по финанси в УНСС.

Повече от 14 години работи в KPMG, като последната позиция, която заема там, е Director, Advisory at KPMG Bulgaria. Силата му е в бизнес консултирането и финансовите услуги.

Ментор в Плевен.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор