Монтана

Сибил Бойчев

Сибил има богат професионален опит в сферата на информационните технологии и компютърните системи, както и в предприемачеството. 

Един от най-големите му успехи е компанията САЙОФИС.ТЕХ. Казва, че тя е резултат от натрупания му опит и знания от предишните му начинания. Компанията се фокусира върху решаване на различни проблеми и създаване на местна общност в Монтана. Силата му е в създаването на връзки между хора.

Ментор в Своге. 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Това, което ме вдъхновя и ме е вдъхновявало през цялата ми предприемаческа пътека, е способността да решавам проблеми и да правя живота на хората по-добър. Когато виждам радостта и благодарността в очите на хората, чиито нужди и предизвикателства успявам да улесня или реша, това ме поддържа мотивиран и със страст към предприемачеството.

Начинът, по който измервам успеха на един учител или ментор, е чрез постиженията и развитието на неговите ученици. Когато виждам, че те постигат своите цели, развиват уменията си и стават успешни в живота си, това е истинска награда и ме кара да се чувствам изпълнен.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

За успешното реализиране на добри идеи ключовата точка е, че те трябва да решават реални проблеми, с които хората се сблъскват, или дори такива, за които те не осъзнават, че съществуват. Идеите трябва да предлагат иновативни и ефективни решения, които значително подобряват качеството на живот на хората или оптимизират техните процеси.

Комуникацията и маркетингът играят важна роля в успешната реализация на добрите идеи, като трябва да се убедим, че хората разбират стойността и ползите, които идеята предлага. Най-важното е да бъде постигнато доверие и вярност сред потребителите, които ще бъдат главните бенефициенти на идеята.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното умение, което искам да предам на Тийноваторите, е да живеят със страст живота си и винаги да бъдат упорити в преследването на целите си. Търпение, целеустременост и настойчивост са ключови качества, които имат способността да променят света и да създадат значими постижения.

Аз вярвам, че ако наистина искаш да промениш нещо или да създадеш иновативни решения, трябва да бъдеш готов да посветиш целия си живот на тази цел. Това включва постоянно учене, преодоляване на предизвикателства и готовност да поемеш рискове. Тийноваторите трябва да осъзнаят, че пътят към успеха невинаги е лесен, но ако се движат напред със страст и решимост, те могат да постигнат големи неща.

Освен това, жаждата за успех трябва да бъде съчетана с креативност и способността да мислят извън обичайните рамки. Това ще им помогне да намират иновативни и нестандартни решения на проблемите и да създават ценност за обществото.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Когато бях ученик, много ми се искаше да имам възможността да усвоявам знания и умения, свързани с финансова грамотност и предприемачество, включително работа с бюрокрация, счетоводство и право. Смятам, че разбирането на основите на финансите и как функционира бизнесът е изключително полезно и може да подготви младите хора за реалния свят след завършване на училище.

Също така, ми се искаше по-скоро да видя учебни планове, които поощряват индивидуалността и креативността на учениците. Най-грешното нещо, което училището може да прави, е да насърчава конформизма и да налага стандартизирани подходи. Вместо това училищата трябва да насърчават различните таланти и интереси на учениците и да ги научават да се отличават и да бъдат уникални.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Искам да споделя своята страст към Северозапада и да вдъхновя младите ученици да обичат и ценят този регион. Моята цел е да им дам инструменти и мотивация да бъдат независими и предприемчиви, да мислят „извън кутията“ и да разглеждат местните проблеми като възможности за иновации и подобрения.

Чрез менторството в Тийноватор ще се стремя да създам общност, където учениците могат да обменят идеи и да работят заедно по проекти, които не само ще развият техните умения, но и ще допринесат за процъфтяването на нашия роден край.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор