Казанлък

Клуб 30

ППМГ “Никола Обрешков”, с ментори Силвия Пенчева и Виктория Георгиева

Силвия Пенчева

Разкажи ни за себе си.

Аз съм главен асистент и доктор по философия. Освен това работя като регионален мениджър във фирма за клинични проучвания, което е коренно различно от това, което съм учила, но пък е доста нетрадиционно и интересно.

Един твой успех и един провал.

Мой успех е, че станах доктор на науките с постоянство, труд и собствени усилия, докато работих на две места и по този начин успях да се развия без чужда помощ. Пример за провал, който ми е дал добър урок, е един момент от живота ми, в който останах сама и трябваше да започна да градя от нулата в нов град без работа, доходи и приятели. Тогава разбрах, че каквото и да се случва, човек винаги може да започне отначало и винаги ще се намерят хора, които да повярват в него.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Вдъхновява ме моята майка, която много държеше на качественото образование. От нея съм научила, че мога да постигна всичко.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Работа в екип, добра организация и търпение.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Постоянство и креативност.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученичка?

Умението да обичаш себе си.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото обичам да работя с деца и смятам, че има какво да им предам от моя опит и защото съм готова за нови приключения.

Виктория Георгиева

Разкажи ни за себе си.

Бакалавър съм по Финанси, магистърска степен имам по следните специалности: Счетоводство, Английски език и Превод и интеркулутурна комуникация с английски език. Работя в сферата на счетоводството и финансите дълги години, но успоредно с това съм се занимавала и с преподаване на английски език и счетоводство по различни програми. Комуникативните умения са ключ към много врати. Зад цифрите виждам бизнес процесите и взаимоотношения и това ми харесва.

Един твой провал и един успех.

Успехът за мен е в това, че можем да постигнем всичко, само невъзможното отнема малко повече време. Провалът ми е дал следния урок: понякога да се откажеш нанася по-малко поражения, отколкото да държиш. Трябва да обичаме себе си и да усетим тънката разлика кога да продължим и кога да спрем.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Всъщност, вдъхновението си е вътре в мен. Каквото и да правя, правя го с желание. Иначе просто не ми се получава нищо.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

На първо място желание. След това дела и постоянство. Споделям виждането, че водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство. Стратегията също е от съществено значение.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Сред най-важните умения са комуникативните умения, как да представим дадена информация и да не забравяме да слушаме другите. Това, което ще чуем от тях най-вероятно е ценно. Всичко това е важно за постигане на нашите цели.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Имала съм прекрасни учители и съм получила много повече от това, което е било заложено в учебната програма. Може би в училище по-малко внимание се обръща на това как да градим взаимоотношения с другите, как да се справяме с провалите и как да преминаваме през трудностите. Също така и как да правим избор и да носим отговорност след това.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Обичам да работя с млади и мотивирани хора. Считам, че можем взаимно да си бъдем полезни. Тийноватор свързвам с креативност, мотивация, представяне, развитие и реализиране – все хубави неща във всяка сфера на живота. Очаквам да бъде интересно и ползотворно!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Благодарим за интереса! Тийноватор 6 стартира и бройките за ученици са запълнени. Ще можете да се запишете за следващата учебна година след 18 май 2024. Успех!

Здравей! За да се включиш в Тийноватор 6, трябва само да попълниш формата по-долу. Участието е напълно безплатно. Следващото издание на програмата започва в началото на октомври 2023 година. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2023-2024. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор