Благоевград

Клуб 27

Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“, Национална Хуманитарна Гимназия „Св. Св. Кирил и Медодий“, ПГИ „Иван Илиев“, ПМГ „Акад. Сергей Корольов”, с ментори Стоил Василев, Илия Митков, Меган Грозданова

Стоил Василев

Разкажи ни за себе си.

Завърших бакалавър в Свищов със специалност Финанси. През годините съм минал успешно 2 нива на CFA. През няколко години решавам и се връщам в училището, като в момента карам едногодишна програма за финансова стратегия. Работил съм във инвестиционен фонд за търговски имоти, компания за финансови услуги и инвестиционен посредник. В момента отговарям за Финансирания, M&A и връзка с инвеститорите в компания за платежни услуги SumUp. 

Един твой успех и един провал.

Имам много успешни сделки, но най-големите ми неуспехи са свързани с провал в отношенията ми с хора, които иначе уважавам професионално.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Виждам всяка професия като изкуство и винаги съм се вдъхновявал от това да измислям нови и различни начини да правя иначе рутинни неща.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Фокус и постоянство! Никой не е успял ако е разпилял капацитета си на много места, или ако се е отказал при първия неуспех.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Желанието да учат нови неща, както от успехите, така и от неуспехите си.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Математика – бих се опитал да покажа какво би било приложението на всички теоретични постановки в реалния живот.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Смятам, че хората се формират като личности в тинейджърските си години и е важно да има някой, с когото да говорят, за да вземат по-информирани решения.

Илия Митков

Илия е счетоводител по професия, но интересите му в бизнеса стигат по-далеч – в областта на маркетинга и продажбите. Фокусът му е в целеполагането, изграждането на екипи и процесите. Има собствена счетоводна кантора. Занимавал се е и със създаване на уеб сайтове, бил е финансист, ТРЗ, търговски представител, кредитен експерт за фирми. Има докторска степен по Природна география – Науки за земята в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Като свой най-голям успех определя стартирането на собствена счетоводна кантора. 

Ментор в Благоевград.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?Вътрешният ми стремеж към развитие и проява на най-доброто, на което съм способен. Желанието ми да съм полезен на хората, да предлагам качествена услуга, независимо от сферата на работа.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Желание, план, целеполагане, стратегия, ресурси – пари, време, хора, технология и ноу-хау.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното умение за мен е постоянството, с него човек може да постигне всичко. Около него се градят и търпението, волята, амбицията.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Вярата към успеха.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Заради възможността да изляза от зоната на комфорта, както и за нови знания и умения, за изграждане на контакти, вид предизвикателство към самия мен. Искам да покажа на младите хора, че и те могат да се насочат по-рано към своите силни страни и интереси.

Емануил Мавродиев

Емануил е участвал два пъти в състезанието по социално предприемачество Innovation Station, като през 2020 година печели първо място, а през 2022 – второ. Преминал е курсове по предприемачество и мениджмънт в Американския университет.
Има опит в областта на продажбите. В момента работи като бизнес консултант в малка компания. Споделя, че предприемачеството се е превърнало в страст и посока на развитие за него.

Ментор в Благоевград.

Милка Стойчева

Още от студентските си години Милка се включва в различни предприемачески инициативи. Като главен редактор в студентската медия AUBG Daily работи активно с партньори и спонсори. Участва е в обучения на акселераторската програма Elevate в Американския университет в България и в състезанието по социално предприемачество Innovation Station.
В отбор с още четирима студенти разработват бизнес стратегия за разрешаването на проблема с дискриминацията към LGBTI+ обществото в България. Печелят първо място, което им дава възможността да участват в международното състезание за социални предприемачи в Баку.
В момента развива малък бизнес, свързан с преподаване на английски език на деца в начално училище.
Вярва, че може да помогне на Тийноваторите със своята позитивна енергия, хъс и креативна мисъл.

Ментор в Благоевград.

Георги Георгиев

Георги е основател на Burgas Free Tour – безплатни пешеходни турове в Бургас и съосновател на Sozopol Food & Wine Tour – тематичен тур акцентиран върху храната и виното в стария град на Созопол.
Той е и един от двамата управляващи директори на акселераторската програма към Американския университет Elevate AUBG. Включва се в Тийноватор с вярата, че е важно гимназистите да имат достъп до менторство и до човек, когото могат да попитат за съвет.

Ментор в Благоевград.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор