ментори

Весела Мангейна

София

Весела Мангейна е международно сертифициран бизнес и личностен коуч с 13 години опит в сферата на корпоративните финанси, 9 от които в Ърнст и Янг в България и САЩ. Весела е старши треньор на Peter Sage в България и света, и фасилитира неговата 6-месечна менторска програма за цялостна личностна трансформация Elite Mentorship Forum (EMF). 

Весела е НЛП практик и НЛП мастър. Член на Международната коучинг федерация и на Асоциацията на димпломираните експерт счетоводители на Великобритания (ACCA). Тя е магистър по Международни икономически отношения в Warwick University, UK и бакалавър по Политология от Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Мисията на Весела Мангейна е да помага на хората в бизнеса, но и в живота да намират смисъл в това, което правят, да използват пълния си потенциал и да постигат удовлетворение, заедно с успеха. Това, което я отличава е „професионалният ѝ скептицизъм“, с който проверява всяка нова реалност без да предполага и сравнява с минал или чужд опит.

Най-високият връх, който е изкачила до момента, е връх Фуджи в Япония с височина 3,776 м.

Кое е най-голямото ти вдъхновение в бизнес начинанията ти до момента?

Моето най-голямо вдъхновение е, че обичам това, което правя, горя в него и с него помагам на хората да имат по-добър живот и да променят живота си в посоката, в която искат. Влагам най-големия си талант и обожавам работата си!

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Действие, екип, кураж, умението да поемаш риск и да се осмеляваш да грешиш, подкрепа от хора, организации и институции.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното умение е учениците да се научат да взимат верните избори в живота си и да могат да ги правят уверено сами, да изградят собствен професионален скептицизъм и да претеглят решенията в живота си през тяхната собствена призма.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученичка?

Умението да мисля, да развивам професионален скептициъм и критика (критично мислене); начини за изграждане на преценка за позитивното в даден материал, къде е пропастта (the gap) и какво може да се направи по-добре. Също, презентационни умения и свободно да се изразявам пред публика.

Защо избра да си ментор в Тийноватор 7?

Интуицията ми подсказа и усещам, че имам какво да предам на учениците и да дам на програмата като такава. Екипът много ми харесва, а след това разбрах, че и другите ментори много ми допадат. Средата е друга мотивация да се включа, а също да се уча и аз от учениците, и да съм в крак с това, какво вълнува младите хора днес.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор