Новини

700 ученици от цяла България могат да се запишат за Тийноватор 7

Тийновотор 7 стартира на 19 октовмри и е отворен за 700 ученици в 10. и 11. клас от цялата страна. Записването е до 10 октовмври и е напълно безплатноТУК

За седма поредна година Тийноватор събира стотици ученици от 10. и 11. клас от цялата страна, за да им помогне да се подготвят за бъдещето след училище – с развиване на бизнес мисленето, уменията за работа в екип, уменията за презентиране, за справяне с провала и за излизане от зоната на комфорт с цел адаптация.

Усетете настроението на Тийноватор ТУК.

До 3 октомври Тийноватор набира и новия отбор ментори, които работят с учениците във формат двама ментори с 10-15 ученици, в т.нар. Тийноватор стартъп клубове. Екипите се срещат всяка седмица, общо 27 пъти 90 минути, в периода 19 октомври – 31 май, като минават през специално създадена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса. В края на учебната година екипите представят създадените от тях бизнеси пред жури от инвеститори.

Отборът победител в Тийноватор 6 – Errandix

Откриването на учебната година ще се състои на 19 октомври 2024 г. 

Ученици от Хасково и още 37 града представят клуба си на Уикенда на идеите (27-28 януари 2024)

През учебната година участниците преминават през две състезания – Уикенд на идеите през януари и Финално състезание – през май. 

В Тийноватор бизнес идеите идват от хобитата, страстта, конкретни житейски проблеми или социални предизвикателства, с които се срещат учениците в ежедневието си. А менторите им помагат да превърнат това, което ги вълнува, в бизнес и да намират решения чрез иновации.

Ефектът Тийноватор показва, че близо 90% от анкетираните ученици, завършили програмата, отбелязват значителен напредък в познанията си за създаване, развиване и управление на бизнес. 

Не е нужно да имаш бизнес идея, за да се запишеш в Тийноватор.

Проблемите, по които работят учениците, често идват от ситуациите, с които се сблъскват в ежедневието си

“В Тийноватор учениците откриват силата си и се учат да я използват в рамките на екип”,

казва Зорница Миткова, управляващ директор.

“Тази програма е реална възможност за промяна в българското общество, тъй като отваря нови хоризонти на учениците – какво да очакват след училище; а някои от тях дори остават в България заради възможностите, които виждат чрез контактите си с опитни хора от бизнеса. Ценна е връзката между поколенията и шансът менторите да върнат стойност обратно към обществото.”

Уикендът на идеите събира на едно място ученици, ментори и партньори на програмата

Участието в Тийноватор е напълно безплатно

Всеки ученик в 10. и 11. клас от цялата страна може да се запише в Тийноватор 7 напълно безплатно. Училищата, които имат желание да представим Тийноватор пред техните ученици, могат да попълнят формата Станете училище-партньор на https://teenovator.bg/.

За Тийноватор

За шест години в Тийноватор са регистрирани над 2300 участия на ученици от 40 града, с над 200 ментори, а на Финалните състезания са представени над 300 стартъп бизнеса в начален стадий.

В шестото издание на Тийноватор (2023-2024 година), се включиха над 700 ученици в 10. и 11. клас от 37 града. 

Един от софийските клубове на Финала на Тийноватор 6

Финалът на Тийноватор 6 събра в София Тех парк на 18 май – близо 500 ученици, 100 ментори, партньори на програмата, родители, учители и директори на училища. Учениците представиха 68 бизнес проекта, разработени през изминалата учебна година, заедно със своите ментори  – предприемачи и представители на стартъп екосистемата у нас. 

Формата за записване на ученици и кандидатстване на ментори за седмото издание на програмата е отворена. Срокът за записване на ученици е 10 октомври 2024.

Ако имате въпрос, можете да намерите отговора му ТУК

За контакти:

Зорница Миткова

Управляващ директор на Тийноватор 

М: +359 884 511 612

Е: zornitsa@teenovator.bg

Share