За Тийноватор

Тийноватор се реализира пилотно в България през учебната 2018-2019 година, когато в програмата участват общо 50 ученици от четири училища в София.

За пет години расте с повече от десет пъти и в учебната 2022-2023 година прави голям скок – участват 600 ученици от 33 български града и 80 ментори – предприемачи от всички сфери на бизнеса. В шестото издание на Тийноватор – учебната 2023-2024 година, са включени 700 ученици от общо 38 български града, и 100 ментори. 

Тийноватор свързва екипи от по 10-15 ученици в 10. и 11. клас с по двама ментори, които в продължение на осем месеца – от октомври до май, им помагат да развиват меките си умения, като работа в екип, адаптивност, презентиране, управление на времето, както и да стартитират собствен бизнес.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от А до Я, как се работи в екип и как се презентира пред инвеститори.

Тийноватор е базиран на учене през практика и е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците. В края на учебната година екипите представят първите си стартъп компании пред жури от инвеститори и това е техният старт в света на бизнеса.

Програмата е безплатна, с което дава равен достъп до предприемачеството на всички младежи в тази възраст. С това допринася за повече подговени отрано кадри за пазара на работна ръка и е инвестиция в бъдещето на икономиката на страната.

От първото до шестото издание на Тийноватор участниците са над 2 000 ученици и над 250 ментори. Тийноватор развива младежите и менторската култура в България.  

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор