ментори

Яна Иванова

София

Яна има разнообразен професионален опит. Четири години преподава в училище информационни технологии и информатика, била е и ментор в академия по програмиране за деца и учител по изкуства в Англо-американското училище в София.
Първият й бизнес е малка компания за щамповане на тениски. От 2019 година досега е основател и домакин на кулинарни курсове в Airbnb, а от юли 2020 година насам е управител на софтуерна компания.
Има опит като фрийлансър фотограф и графичен дизайнер. Смята, че е интригуващо и вдъхновяващо да помагаш в раждането и развитието на една идея.

Ментор в София.

 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Колкото и клиширано да звучи, най-голямото вдъхновение идва от любовта към Родината и желанието да представям през моите очи/призма защо е благословия да живея тук и богатството, което имаме. Другото нещо, което ме вдъхновява, е страстта ми към готвенето; ситуации от ежедневието и, разбра се – любовта.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Добре разработен бизнес план.

Добър екип.

Накрая, но може би най-важното е упоритост.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Търпение и упоритост.

Ненасилствена комуникация (nonviolent communication).

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученичка?

Анализ на ситуация от гледна точка на страничен наблюдател; ненасилствена комуникация.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Липсва ми преподаването в училище и възможността да виждаш и разпалваш пламъка в сърцата на млади хора, които искат да успеят.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор