ментори

Юлиан Софрониев

Юлиан Софрониев

София

Представи се в 5 изречения. В кои сфери на бизнеса имаш най-богат опит?

Основател и главен изпълнителен директор, Biodit Global Technology Юлиан е успешен предприемач с повече от 20 години опит в бизнеса, продажбите, мениджмънт, стратегическо развитие и инвестиции.

Понастоящем е главен изпълнителен директор на Biodit, високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда най-съвременните системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация.

Юлиан е набрал повече от 1,7 милиона евро за компанията Biodit, която има множество международни награди за своите иновативни продукти.

Мисленето извън рамките на Юлиан довежда до подготовката на компанията за първоначално публично предлагане на Българска фондова борса в края на 2018 г. Biodit е първият технологичен стартап в България, който изпълнява такава стратегия, а също и първата компания, които се възползва от ваучерната система за МСП, въведена от българското правителство.

Юлиан е и собственик на две от водещите застрахователни посреднически компании в България – Brand INS и Brand Affinity Management Service, които той изгражда от нулата. На 25-годишна възраст и преди основаването на Biodit, Brand Ins и Brand Affinity, Юлиан става най-младият директор на автомобилното застраховане в Armeec Insurance. По време на неговия мандат той успява да изгради успешен екип, който да изведе Армеец до челното място в автомобилното застраховане в България.

Юлиан споделя опита и визията си на технологични събития, както и е ментор на следващо поколение от основатели. Негова страст са технологиите, стартиращите фирми, инвестициите и е активен ангел инвеститор. В свободното си време се отдава на четене, туризъм и спорт.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Идеята за технологичната ми компания BIODIT. Идеята се роди по време на CES show in Las Vegas

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Семейството ми и желанието да постигна неща, за които другите са смятали, че не могат да бъдат постигнати

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Умението да мислят стратегически и да се научат да матариализират идеите и желанията си

Защо тази програма е важна?

Защото ще научи учениците да вярват в себе си и в това, че могат да постигнат неща за които не са смятали че могат, ще даде на учениците така важните им познания, за това как от просто една идея могат да реализират успешен бизнес, както и най-важното, ше им даде подготовка по финансово планиране нужна им през целия живот.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор