ментори

Цветомира Гяурова

София

Цветомира Гяурова е на 22 години, социален предприемач, работи в сферата на висшето образование и младежките организации. Студентка е, специалност Стопанско управление с английски език в Софийски университет.

Коя е първата идея, която превърна в бизнес/предприемаческо начинание?

StudyHub е първата идея, която нашият екип превърна в реалност. StudyHub е денонощна библиотека в Студентски град, отворена за студенти от всеки един университет. Пространството е с картов достъп, като има абонаментна такса за ден, седмица, месец и семестър. Организираме и различни събития с професионална насоченост, като например срещи с професионалисти от различни направления, лекции и семинари. Имаме и развлекателни такива, като например вечери с бордови игри, вечери на късото кино и други.

Личност или мото, което те вдъхновява за бизнес / предприемачески начинания?

Вдъхновение за социално предприемачество е екипът ми, с който работя, и студентите, на които помагаме. 

Кое е абсолютно необходимото качество за успешно реализиране на идеите в бизнес?

Най-важните качества за мен са мотивация, упорство и желание да се учиш. 

Кое е предимството на работата в екип пред самостоятелната?

Екипът се допълва и мотивира. Аз вярвам, че работата в екип е неизменна част от създаването на един бизнес, защото по този начин имате съвкупност от различни знания и начин на мислене. Независимо от това, че гледате в една и съща посока, всеки има възможност да изкаже своята гледна точка и да прецените заедно кое ще бъде най-доброто решение за организацията. 

Как си почиваш?

Почивам си главно с музика, хубава книга или време с приятели. Наскоро започнах да се уча да свиря на синтезатор, но за момента ми е трудно да намеря време за него, поради факта, че все още съм много начинаеща и изисква силна концентрация.

Кое е умението, което искаш да предадеш на учениците в Тийноватор?

Искам да предам много неща, които научих през тези почти три години, в които работим по StudyHub. Може би основното е, че колкото и прекрасно да звучи да си предприемач и да създаваш собствен бизнес, то ти носи и много отговорности и безсънни нощи. Важно е човек да осъзнае това, за да може да избере своите битки. Защото осъзнаеш ли своята кауза и това на кого искаш да помогнеш и защо, осъзнаеш ли проблема и начина, по който искаш да го решиш, то тези безсънни нощи и тази отговорност започват да ти носят удоволствие, когато видиш резултатите от действията си. 

Какво очакваш от приключението Тийноватор?

Очаквам да имам възможност да предам знанията си, да се запозная с млади, мотивирани ученици, изпълнени с енергия и идеи. Очаквам да имам възможност както да развия себе си и възможностите си, така и да помогна на млади хора, които все още не са се сблъсквали със света на предприемачеството, да изградят сигурност и знания и да премахнат притесненията си за бизнес света.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор