ментори

Цветелина Цанкова

Цветелина Цанкова

София

Представи се в 5 изречения.

Пътешественик по призвание и душа. Пътуването е начин на живот за мен и мое професионално занимание. Eксперт в сфертата на културния туризъм в България с над 15 години опит, организатор на пътувания, екскурзовод, любител фотограф, разказвач на истории. Търсач на доброто и красивото всеки ден. Новатор и визионер.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Вече 11 години съм се отдала на семейната ни туроператорска фирма, в която със сестра ми се грижим за чуждестранните туристи в България. Nvision travel ме научи как да комуникирам с различни националности и култури. Как да организирам ежедневната работа в офиса и балансирам междуличностните отношения, за да има успешна екипна работа. Създаването на нов продукт и маркетинга към него също е част от всеки мой ден. Управление, организация, маркетинг, човешки ресурси, продажби. Имайки малък бизнес е нужно с всичко да се ангажираш, за да може да не се губи личното отношение към клиента и да запазиш качеството през годините, което за мен е много важно.

Коя е най-добрта бизнес идея до момента и как се появи?

„Communism tours in Bulgaria“. През 2009 година реших да последвам интуицията си и започнем да предлагаме и разработваме исторически пътувания назад във времето 1944 – 1989г. Сблъсках се с отричане, присмиване, неразбиране, но не се отказах и днес 10 години по-късно виждам как и други колеги последваха тази идея. Проправих път на новото и разнообразих пазара на туристически продукти в България. Добрите идеи идват сами, не ги създаваме ние. Нужно е само да ги уловим и да последваме смело интуицията си. Те сами те водят и показват пътя.

Кой или какво те вдъхновява за смелите ти бизнес начинания?

Хората, любовта, живота, вярата, че е важно да създадем и прокараме път на новото, да творим и опитваме да правим света всеки ден малко по-добър като се развиваме и учим нови неща. Просто опитвам и знам, че ако аз не го направя, няма кой да го направи вместо мен. Развитието и моят личен път ме движат напред.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Подготовка (знание и умения), смелост, търпение, фокус на енергията, постоянство, вяра и визия какво искаш да постигнеш. Интуиция и късмет да събереш добър екип, който да е мотивиран да продължава дори в моментите на застой и необходима промяна. Да вярваш в себе си и идеята си, дори когато другите не го правят.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Преди да стигнем до уменията, които ще натрупат в процеса на практика, много ми се иска да им вдъхна сила и вяра в себе си, смелост да последват интуицията си и дадат живот на идеята си, независимо какво ще каже средата, която ги заобикаля. Да бъдат новатори като начин на мислене и поглед към света като винаги ги води доброто, любовта и висок морал.

Защо тази програма е важна?

От личен опит знам колко е важна подкрепата, когато започваш нещо ново. Всяко начало и промяна на средата са турболентни и за да издържиш и бъдеш подготвен е нужно да се впуснеш смело в процеса. Само чрез реални действия се трупа опит и увереност. Благодарение на участието на учениците в програмата те ще имат безценната възможност да вдъхнат живот на своя идея, да проследят процеса от раждането й до представянето и реалното й приложение. И в този си път няма да са сами, което вярвам ще ги окрили и вдъхнови занапред. За мен е важна и възможността като ментор да имам възможност да се докосна до тяхното ново мислене. Вярвам, че те мен също ще ме обогатят и вдъхновят, ще погледна през техните очи света. Този обмен и комуникация между поколенията и изключително важен. Само заедно и обединени ще се случват най-добрите за всички ни промени.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор