ментори

Тодор Паунов

София

Разкажи ни за себе си.

Възпитаник съм на Английската езикова гимназия в Русе. Това училище за мен е институция, „люпилня“ за личности, основното стъпало към успешното развитие на младите хора.

Имам икономическо образование от Стопанската Академия „Димитър Апостолов Ценов“ в Свищов, специалност Международни икономически отношения. От 1999 г. работя в сферата на логистиката. Започнах развитието си от търговския отдел на Винпром Русе, преминах през школата на спедиторските фирми Шенкер и Смарт Експрес и от 2005 г. съм собственик на Карго Систем ООД.

Един твой успех и един провал.

Най-големият ми успех, който съм постигал дотук в работата ми, съвместно с колегите ми от Шенкер, е създаването през 2003 г. на групажна контейнерна линия от Далечния изток до София, през пристанище Солун. Това за времето си беше нещо уникално и мащабно. Неуспехите ми са много, ежедневни: падаш, изтупваш се и гледаш бързо да станеш, че работата те чака.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Динамиката и разнообразието в работата ми, необходимостта от бързото взимане на важни решения, комуникацията с клиенти и партньори и довеждането на сделките до успешен завършек.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Амбиция, труд, постоянство и премерен риск.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Умението да общуват с хората, да работят в екип.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Умението не се преподава, то се култивира и модифицира. Може би най-важото умение е това да изслушваш мнението на другите и да осъзнаеш, че всеки човек има положителни страни и е способен да върши нещо, което другите не могат.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Подрастващите имат нужда да се срещнат с нещо реално, нещо, което не го пише в учебниците, утвърдени от МОН и не се преподава в редовните часове. Какво е то? ще разберат само, ако се запишат да участват в Тийноватор :).

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор