ментори

Стефан Дянков

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Бих казал, че имам най-голям опит в сферите на 21ви век – дигитални продукти, услуги, решения, маркетинг – всичко, което е базирано на интернет/софтуер и възможностите за скалиране не са лимитирани от процесът на производство.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Че дигиталния бизнес е бъдещето и съзнателно търсейки и работейки с млади хора, създадох мрежа от контакти, които в момента сме като едно голямо независимо фрийланс семейство, обменящо полезни практики, съвети и клиенти. От тази идея бих казал, че са се родили доста други такива и тепърва ще се раждат.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Че света в които живеем винаги има проблеми за решаване и времето в което сме ни дава общо знание(Internet) как да решаваме тези проблеми ефективно, работейки в екип дори и от разстояние.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Участниците в  реализирането на идеята да са удовлетворени от труда си, всеки член на екипа да знае, че е полезен и ценен, да има прозрачност при вземане на решения. От моя опит, ако се следват тези принципи, парите, инвеститорите и интереса към продукта/услугата ще дойдат сами.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

По-скоро е начин на мислене, отколкото умение: България в момента се нуждае повече от всякога от млади и будни хора, искащи да решават проблеми. За наше щастие, екосистемата на такъв тип problem-solver хора процъфтява в последните години и ще приеме нови членове с отворени обятия.

Защо тази програма е важна?

Защото подкрепя напълно идеята, която описах в предния въпрос и подготвя младите предприемачи с базовите умения и възможности и най-важното – акцентът на програмата е че можеш да се справиш сам, дори и в България, въпреки пречките.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор