ментори

Стефани Босева

София

Представи се в 5 изречения

Казвам се Стефани и съм Маркетинг директор на Pollenity – старт-ъп, помагащ на пчеларите да се грижат по-добре за пчелите си благодарение на новите технологии. Завършила съм бакалавър по Европеистика и магистратура по Иновации, предприемачество и финанси. Освен в старт-ъп средата имам опит в неправителствения сектор, в европейските институции и в няколко доброволчески инициативи. Интересувам се неформално образование, digital & social media marketing и иновации. Динамичен и социален човек съм, обичам да се чувствам полезна и да предавам знанията и уменията си.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Маркетинг, бизнес развитие, организиране на събития.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

По време на магистратурата си развих бизнес план на продукт, помагащ на хората със забързано ежедневие да се хранят с домашно приготвена здравословна храна без това да им отнема твърде много време и същевременно да намалява количеството изхвърлена храна (т.нар. Food waste). Въпреки че в онзи момент нямах капацитета да развия и самия бизнес, днес се радвам да наблюдавам няколко подобни проекта, тръгнали от същата идея за бързо и лесно приготвяне на здравословна храна. Смятам, че идеите нямат собственост и е важно как ще бъдат реализирани, така че да са успешни.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Вдъхновяват ме проекти, зад които стои кауза и виждам реалното им влияние върху средата около нас. Често това са по-трудните за изпълнение проекти, но в това се крие и красотата от успеха им.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Добър екип, много работа, много мотивация и мъничко късмет.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Често в един старт-ъп се налага да заемаш няколко позиции наведнъж, така че е важно да си гъвкав, динамичен и мотивиран да свършиш работата си по най-добрия възможен начин. Затова и бих искала в рамките на програмата учениците да се научат да работят в екип, да разчитат един на друг и да поемат отговорности.

Защо тази програма е важна?

Tийноватор е програма, предоставяща на учениците възможността да се срещнат с реалната работна среда на старт-ъп екосистемата и да получат ценни знания и умения от хора с разнообразни опит и експертиза. Винаги съм вярвала в learning by doing методологията и смятам, че Тийноватор може да бъде много полезна и смислена инициатива за учениците, които ще се включат в нея.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор