ментори

Силяна Божилова

Стара Загора

Силяна има над 15 г. опит в IT сектора, управлението на екипи, клиентското обслужване и бизнес развитието в международни компании, като в последните години се занимава и с предприемачество и благотворителност.
През 2020 година с екипа й печелят хакатона Да хакнем кризата в България и така се ражда фондация WeCare, а от 2022 година е и съосновател в Nebula Coworking Space в Стара Загора.

Ментор в Стара Загора.

 

Разкажи ни за себе си накратко.

Родена съм в София, където завърших 35 СЕУ „Добри Войников“ с профил математика и информатика и много наивно заминах за Франция, вярвайки че там ще прекарам остатъка от живота си. Отне ми години да разбера, че по-хубаво от вкъщи няма и се прибрах в България, където продължих образованието си и завърших Социология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. 

Имам общо малко над 15 г. опит в IT сектора, управлението на екипи, клиентско обслужване и бизнес развитие в международни компании, като в последните години се занимавам и с предприемачество и благотворителност. През 2020 г. с екипа ми спечелихме хакатона “Да хакнем кризата в България” и така се роди фондация WeCare, а от тази година съм и съосновател в Nebula Coworking Space, гр. Стара Загора. 

Урокът, който научих от участието си в хакатона е, че не е нужно да виждаш финалната линия през цялото време, за да я преминеш успешно, а този който научих от Дексикон – където за кратко бях управител – е, че дори и да не се увенчае с успех едно начинание, то ти дава нови знания и умения, които са безценни.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

В бизнес начинанията ми ме вдъхновяват двете ми дъщери. Желанието ми е да им давам пример чрез моите действия и да видят със собствените си очички, че всичко е възможно.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

За успешното реализиране на добрите идеи са нужни много неща, но сред топ 5 слагам :

  • добри професионалисти;
  • добри приятели;
  • проблем, който да има нужда да бъде решен спешно;
  • да е в общ интерес;
  • правилен тайминг.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да не се отказват и да ползват всеки дори и малък неуспех като стъпало към върха.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Работа в екип и дебатиране.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Следвам мотото „предай нататък“ и вярвам, че ако има дори и малък шанс да предам нещо ценно на участниците, това ще се отплати стократно.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор