ментори

Радомир Рашков

Разград

Ментор в Разград

Радомир Рашков е съосновател и CEO на „Иноксис“ ООД – компания, специализирана в проектирането и реализацията на индустриални проекти.

Радомир завършва Машинно инженерство в Bath University, като с дипломната си работа печели престижна награда за инженерни постижения в международното състезание International Submarine Races. 

Развива се като машинен и авиационен инженер, който стартира първия си бизнес за индустриални услуги на 22 годишна възраст. Паралелно с това, развива и успешна кариера в една от най-известните и иновативни инженерни фирми в света – Rolls-Royce – The Jet Engine Maker, където изпитва самолетните двигатели за Boeing 787 Dreamline и Airbus A350 XWB, в ролята си на Flight Test Engineer.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Винаги съм си поставял големи цели. Както често казват „shoot for the stars, so you can get to the moon“. Другият важен компонент е идеята да има приложение, за да си струва усилията – когато виждаш смисъл, това дава криле. 

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Много неща, но най-важното е да положиш усилия и да продължаваш напред, въпреки проблемите. Колкото и добра идея да имаш, ако не положиш усилия да я реализираш, то тя остава само мечта. 

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да вземат решения и да продължават да вървят напред.  

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Да работя в екип, да се доверявам на хората около мен. 

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Има нужда от подобни инициативи в Разград – децата го заслужават. На мен лично ще ми донесе голямо удоволеворение да видя да полагат усилия и да се вълнуват за проектите си – без значение дали ще прераснат в бизнес или ще останат само няколко реда в СВ-то им.  

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор