ментори

Радина Василева – D’Amore

Разград

Разкажи ни за себе си.

През целия си живот рисувам, но от дете мечтаех да се занимавам с моден дизайн. Така заминах за Италия, за да уча и сбъдвам мечтата си в центъра на модата – Милано. Завърших дизайн и конструиране на облеклото. Няколко години се занимавах с това, предимно, за да разбера, че не е точно моето нещо, не и по този начин. Сблъсках се с куп неща в модната индустрия, които всъщност не харесвах.

Така в един момент реших да „взема“ всичко полезно от там и да го приложа на друго място. Завърнах се в родния ми град Разград и през 2014г. създадох Арт студио D’Amore – място за творчество, вдъхновения и истории.

През годините обликът на студиото и предлаганите продукти, услуги и събития се изменяха заедно със самата мен в стремежа да се развивам и подобрявам постоянно, спрямо световните тенденции и развитието на технологиите.

Към днешна дата създавам Арт решения за интериора с идеята да внеса положителна емоция, мотивация и послания в ежедневието, поддържам и линия за екосъобразни, органични облекла с картини.

Част съм от световната селекция „Leaders in Contemporary illustration“ и с радост бих казала, че потвърждавам твърдението, че в днешно време не е от значение къде се намираш, ако си достатъчно добър и мотивиран в работата си – може да работиш в целия свят. 

Един твой успех и един провал.

Провали имам най-разнообразни – дали грешно преценени инвестиции или пък неправилни партньори. Сигурна съм, че от провалите учим най-много, така че всяка грешка винаги ми дава още много нови идеи и възможности. Накратко творя, мечтая, действам и сбъдвам.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Всичко може да ме вдъхнови – понякога е нещо, което съм прочела, друг път среща с интересен човек. Ако слушаме и гледаме с отворено съзнание – вдъхновението е навсякъде около нас.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Постоянство, ентусиазъм, любопитство и смелостта да пробваш, независимо от факта, че може и да не успееш от първия път.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Умението да вярват в мечтите си. Убедена съм, че докато имаш вяра, че можеш да осъществиш една идея, ще пробваш, ще търсиш, ще създаваш възможности и варианти, докато достигнеш до точния такъв. Загубиш ли вярата, дори и решението да е пред очите ти, то няма да ти е от полза.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Първите години след завършване, често си мислех как би било хубаво да се запознаваме още в училище с някои основни принципи, свързани с управление на финанси и инвестиции, за да не научаваме след това всичко по трудния начин.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Винаги съм харесвала да комуникирам с ученици – свежи и ентусиазирани млади хора и съм убедена, че ще преминем заедно през едно динамично приключение, в което всеки ще развие нови умения, ще се вдъхновяваме взаимно, ще израстваме и ще провокираме своята креативност – какво по-хубаво от това?

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор