ментори

Полина Влахова

София

Разкажи ни за себе си.

Завършила съм Финанси в УНСС, но истинската ми страст е в маркетинга и управлението на екипи. С гордост гледам назад към кампании, които революционизираха пазара, и към екипите, които ме вдъхновяваха и все още ме вдъхновяват всеки ден. Въпреки това, съм имала моменти, в които не всичко вървеше по план. Но вместо „провал“, предпочитам да ги наричам „уроци“. Гледайки назад, всяка грешка ми е дала по-ясна перспектива за бъдещето и е затвърдила моето желание да се развивам.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Вдъхновявам се предимно от хората около мен – от моите приятели, екип, колеги и партньори. Всяка история за иновации и пробиви ме кара да искам да бъда по-добра в това, което правя, да науча повече и да се развивам. Много ме вдъхновява енергията и иновативния дух на младите поколения. Карат ме да гледам на бизнес предизвикателствата от нов и свеж ъгъл. Също така, грешките и неуспехите от миналото ми са уроци, които ми напомнят за това, колко е важно да си упорит, търпелив и последвателен и винаги да се стремиш към най-добрия резултат за хората, общностите и бизнеса.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

За успешното реализиране на добрите идеи е нужно комбинация от няколко ключови елемента. 1. Дълбока страст и увереност в идеята – тя е задвижващата сила, която ни мотивира да продължим напред дори в трудни моменти. 2. Добра стратегия и ясно дефинирани цели – те ни позволяват да следваме пътя към успеха с последователни и обмислени стъпки. 3. Ефективен екип, който споделя визията и е ангажиран към нея. 4. Готовност за промяна и адаптивност – в бързо променящия се свят е важно да бъдем гъвкави и да се адаптираме към новите условия. И не на последно място, упоритост и търпение – всички големи идеи се нуждаят от време за развитие и често срещат съпротива. Само чрез упорство и вяра в себе си можем да превърнем идеите в реалност.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното умение, което искам да предам на Тийноваторите, е умението за решаване на проблеми. В свят, изпълнен с предизвикателства, ключът към успеха е да научим как да гледаме през проблемите като възможности. Всеки проблем носи в себе си скрито решение. Чрез развиването на умението за решаване на проблеми, аз искам да насърча младите хора да се насочат към търсенето на решения, вместо да се фокусират върху препятствията. Когато сме настроени така, нищо не може да ни спре.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Може би критичното мислене и емоционалната интелигентност. Представете си уроци, с които учим как да виждаме света от различни гледни точки, да осъзнаваме и управляваме собствените си емоции, и където увереността се изгражда всяка стъпка от пътя. Това е училището, за което мечтаех.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Избрах да съм ментор в Тийноватор, защото вярвам в силата и иновативността на тийнейджърите. Виждам тяхната готовност за промяна и искам активно да участвам в тяхното развитие. За мен е привилегия да подкрепям и насърчавам новото поколение от иноватори.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор