ментори

Петя Липева

Петя Липева

София

Представи се в 5 изречения

Казвам се Петя и от няколко години съм посветила професионалното си развитие на общността от стартиращи ИТ компании в София. Част съм от екипа на Puzl CowOrKing, най-голямото споделено работно място за хората от ИТ сферата, и там развивам оперативния екип, който се занимава с общността от над 600 специалисти в сферата. Моята роля стартира със създаването на всички оперативни процеси и предаването им към всички от екипа. Като част от малък и стартиращ екип, в последните години съм работила с фокус върху комуникацията вътре в екипа и в общността, както и към развитие на нови проекти и нови продукти. Предишният ми опит е в областта на маркетинга и събитията.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Най-дълго време съм се занимавала с маркетинг и събития, но тъй като тази сфера се развива толкова бързо, вече смятам, че знанията ми са много изостанали. Моята сила са процесите – изграждането им и оптимизирането им; всичко в областта на операциите, което търпи непрекъсната промяна и оптимизация.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Аз не съм стартирала нищо съвсем свое през годините, но винаги съм била част от стартиращата общност е България. Текущото начинание не е моя идея, но съм вложила толкова много време и емоции в него, че го усещам като неизменна част от себе си.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Винаги ме е вдъхновявала енергията на хората. С всяко ново начало идва неповторима комбинация от ентусиазъм, страх и нетърпение.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Постоянство и правилен екип.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Смятам, че е изключително важно да се планира правилно и ще се радвам ако успея да науча участниците на умения, с които да управляват проектите си.

Защо тази програма е важна?

Защото участниците в тези клубове са бъдещите лидери, предприемачи и иноватори. Ние всички имаме нужда от тях!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор