ментори

Петромир Пенчев

Разград

Разкажи ни за себе си. 

Завършил съм Компютърна техника и технологии в ПТГ „Шандор Петьофи“ гр. Разград. Бакалавърската ми степен е Маркетинг, а магистърската – Мобилни и уеб технологии, като и двете завърших в Икономически университет – Варна. По време на обучението си в гимназията стартирах работа в маркетинг отдела на ПФК Лудогорец 1945, като и до момента целият дигитален маркетинг на клуба се движи от мен.

По време на обучението ми в ИУ – Варна, бях за кратко преподавател във варненската ИТ академия – Advance Academy, като там водих стартови курсове по програмиране за деца от 5 до 12 клас, разделени в две групи 5-7 и 8-12 клас.

Не след дълго стартирах моята собствена агенция за дигитален маркетинг – Marketing Vision. Малко преди това, дадох старта на онлайн медията Razgrad News. След настъпването на COVID-19, стартирахме още три онлайн медии в Силистра, Търговище и Варна.

През годините съм стартирал различни проекти – кои успешни, кои не. Провалът, за който се сещам, е проект с идея за брандирани дигитални късмети, но поради затваряне на заведенията и орязване на бюджетите им за рекламни материали и услуги, проектът не успя да бъде реализиран в рамките на 2020-2022 г.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Стартът и подкрепата в началото получих от бившия маркетинг директор на ПФК Лудогорец 19145 – Станислав Тодоров, настоящ основател и маркетинг директор на Advance Academy във Варна. И до ден днешен, споделям с него бъдещи бизнес идеи, като знам, че ще ги обсъдим по-възможно най-релевантния начин.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Всяка идея е добра, стига да си достатъчно нахъсан да я развиеш и опиташ да реализираш. Няма лоша идея, има неподходящо време за нейната реализация, затова и провалът не трябва да ни отказва, а напротив, да ни нахъса още повече, че следващият път ще успеем.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното е желанието – бих се радвал, ако го събудя в новите Тийноватори, за да следват мечтите си и да не се отказват при първата появила се трудност.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Комуникацията с хората и работата в екип е много важна, за да успееш в работната среда, но и да се развиваш в йерархията.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Избрах да съм ментор в програмата, за да предам това на което до момента практиката ме е научила и съм видял по време на развитието на моите проекти и бизнеси. Смятам, че бих мотивирал всеки младеж с малко желание да постигне своите мечти.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор