ментори

Николай Господинов

Бургас

Николай има почти 30-годишен опит в управлението на различни бизнеси с търговия, производство и услуги. Споделя, че се е сблъсквал с всичко, което може да се случи на собственик на бизнес – стартиране, развитие, покупки и продажби, фалити и др.
В момента е собственик на бизнеси в сферата на недвижимите имоти, кредитирането, здравеопазването и уелнес услугите.

Ментор в Бургас.

 

Кои са твоите провали и на какво са те научили?

Не станах голям спортист, не завърших английска гимназия, не намерих това, което търсех във висшето си образование и така и не завърших и него. Започвах какви ли не начинания и повечето ги прецаках. Фалирах тежко няколко пъти. През годините осъзнах, че успехът и провалът не съществуват, а единственото, което е важно, са резултатите, които трябва да анализираш, и просто да продължиш напред.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Вдъхновяват ме хората и техният неизползван потенциал. Страхотно е, когато някой намери в себе си талант, за който не е подозирал, че има, и това да промени живота му. Всеки бизнес започва с идеята да подобри нечий живот. Ако успееш да го направиш с голяма група хора, имаш голям бизнес.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Списъкът е дълъг, но ще откроя две качества: Вяра и Кураж. Без вяра няма как да започнеш и няма как да продължиш. Защо кураж? Не обичам геройства, защото всеки може да демонстрира смелост. Друго е, когато се страхуваш и намериш кураж в себе си, за да престъпиш напред и да продължиш, когато стане много тежко.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да обичат себе си такива, каквито са безусловно, да празнуват шумно всеки провал и да бъдат благодарни за урока.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Създаване на взаимоотношения, теория на парите и скоростно четене.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото съм крайно несъгласен с мнението, че младите хора са „лош материал“. Вярвам, че всяко семе се нуждае от добра почва, за да даде хубави плодове. Проблемът е в условията, които създадохме за развитие на нашите деца, и искам да променим това.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор