ментори

Николай Генчев

София

Николай има магистър по управление (MBA) от Стопанския Факултет на СУ. Опитът му е основно във финансовия и консултантския бизнес в България, но също и в Източна Европа.
Определя себе си като финансист, топ мениджър, лидер, визионер. Споделя, че неведнъж е успявал там, където други са се проваляли, а с хората му са правили неща, които другите са смятали за невъзможни. Вярва, че да бъдеш ментор е възнаграждаващо и отварящо очите за нови перспективи. Освен това е страхотен начин да върнеш обратно опита си в общността.

Ментор в София.

 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Традиционен отговор: историите, върховите постижения и уроците на Ричард Брансън, Стив Джобс, Илън Мъск, Уорън Бъфет. По-непосредствено: личният пример на някои от шефовете ми. Неизменно и все повече: смисълът на това, което правиш.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Увереност, упоритост, неотклонност, фокус, енергия, хъс, страст. А извън личните качества – правилната констелация от поддръжници, екип, партньори, конструктивни критици, доброжелатели, фенове. Доверието е от ключово значение.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Познавай себе си и знай, че всичко е възможно. Животът ти се управлява от теб и само от теб. Това е същинската свобода, но и ултимативна отговорност.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Всичко, което научих след като завърших. Първо открих, че има реален свят на хората отвъд учебниците, формулите и моделите. После открих, че във всеки от нас, започвайки със себе си, има цяла Вселена. Но това ми отне много години.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Изглежда ми страхотна възможност да направя нещо, което искам от години – да имам възможност да помагам на идващите след мен така, както на мен са помагали тези преди мен.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор