ментори

Недко Колев

София

След като завършва бакалавърска степен по Международна икономика в Италия през 2008, Недко се връща в България и започва работа в IBM като търговец на софтуер, а успоредно с това прави магистратура по Финансов мениджмънт.

През 2010 напуска IBM и става бизнес анализатор в Shell България. В компанията изкарва близо 12 години, като сменя пет различни роли. Минава и през ролята на Глобален мениджър на масла и участва в преговори с големи компании, като Тойота, VW, BMW, Джон Дийр и други. Последната му роля преди да напусне корпорацията е на Търговски Директор на Шел България, където отговаря за целия бизнес с крайни клиенти в България.

През 2022 година взима решение да напусне Shell и се присъединява към наскоро създадената английска компания Nextoria – като съдружник. Компанията се занимава с консултантски услуги в сферата на сливания и придобивания на малки и средни компании, с основен фокус върху бизнеси, свързани с онлайн търговия и разработка на софтуер.

Ментор в София.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Винаги основен източник на вдъхновение е бил семейството ми, но също така желанието ми да се развивам, да уча нови неща и да помагам на хората да постигат целите си.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Най-вече упоритост и желание за работа, но понякога и малко късмет.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-вече как да общуват. Бих искал да им покажа, че това да бъдеш добър Човек и да ръководиш успешен бизнес са съвсем съвместими цели.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Смятам, че в училище липсва достатъчно практика по така наречените soft skills, а именно – как да общуваме с хора в бизнес среда, да мотивираме другите около нас, да предаваме енергията си и идеите си, да развиваме емоционалната си интелигентност и т.н.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Винаги съм искал някой ден да помагам на млади хора да се развиват, но по-скоро в ученическа/тийн среда, отколкото в университет. Вярвам, че сред тийнейджърите има много, които все още се колебаят накъде и как да продължат. Ако успея да повлияя дори на един човек да избере правилния път на честен и упорит труд, това ще е успех за мен.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор