ментори

Михаил Кърпачев

София

Аз съм Михаил Кърпачев, на 37 г. от София. По професия съм специалист по градско планиране и съм завършил УАСГ. През последните 15 години съм активно ангажиран в стратегическото планиране и управление на строителни обекти, развиване на старт-ъп компания за дрехи по индивидуален размер, предприемач и консултат в бизнеси от строителния сектор и развиването на човешкия потенциал. Обожавам предизвикателствата и възможността да преследвам целите си. Щастлив съм да имам любящо семейство – дъщеря на 8 и прекрасна съпруга.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Стратегическото планиране и управление на строителни обекти е в кръвта ми – просто обичам да го правя като консултант за различни клиенти вкл. и компания от консултантския сектор.

От 2015г. реших, че влизам надълбоко и оглавих компания за производство и дистрибуция на мъжки и дамски ризи по индивидуален размер.

През 2019г. паралелно с горните, стартирах развиването на бизнес инициатива насочена към хората, желаещи да намерят истинското си призвание.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Не мога да кажа, че е най-добрата но е последната и не ме пуска вече почти година. Това е платформата за подпомагане на хората търсещи призванието си в живота и не само. След като го намерят, с помоща на редица процеси правим така, че търсещите да получат подходящите за тях предложения за работа.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Неистовото желание да видя какво седи зад другата страна на оградата. Понякога е ров, друг път е цветна градина?. Вдъхновение черпя от всички позитвни и можещи хора, с които се срещам ежедневно – това е натурално привличане.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Мога да споделя само личното си мнение. Не биг могъл да говоря от името на другите хора.

В моя случай е важно да имаш визия и осезаемо усещане за целта . Най-добре би било да можеш да я опишеш в маскимални детайли и винаги да е пред теб. Постоянство, комуникационни умения и усет към подбор на правилните хора в екипа. Отсъствие на страх от провал. Най-важното от всичко за мен е винаги да имаш позитивен и ясен отговор защо го правиш нещото – това дава посока и от него следва всичко останало.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Красотата на това да бъдеш оптимист и колко е хубаво когато правиш това, в което си най-добър.

Защо тази програма е важна?

Защото помага както на учениците, така и на ментори. Предоставя различни гледни точки. Мен лично това винаги ми е било безкрайно полезно. Хубаво е да можеш да чуваш – не да попиваш чужди модели, но да се научиш да правиш съпоставка. Аз не бих искал да поучавам или да давам съвети. Няма по-ценно нещо от това да достигнеш сам до убежденията си, а не да репликираш чужди модели без да си ги възприел като свои. Бих се радвал да помогна на учениците сами да достигнат и да формират убежденията си, както и да се опознаят по-добре.

Слоганът в живота ми – не ме питате, но да си кажа ?

Не мисля, че имам слоган – звучи гръмко и обобщаващо. Аз се опитвам да опростявам живота си, да чувам околните и да помагам – това ми носи удовлетворение.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор