ментори

Михаела Бенова

София

Разкажи ни за себе си.

Последната година усилено работя по създаването и развитието на платформата ARC Online. Тя предлага обучение в сферата на креативните индустрии.

Продуктът, конкурентите и потребителите са предизвикателство, което често налага вземането на креативни решения, но и на важни стратегически ходове.

Преди това – през последните 7 години – работех в сферата на рекламата и изграждането на брандове.

Имам бакалавър – Връзки с обществеността. Както и 2 магистратури – по Бизнес администрация и Публична реч.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Хората. Винаги хората са били тези, които са ме движели и вдъхновявали. Понякога това е бил екипът, с който работя, а понякога тези, за които виждам, че начинанието ще бъде полезно или нужно.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Желание, работа и малко късмет. Първото – защото движи целия процес и кара хората да горят по една идея. Работата, защото без много усилия и труд, дори страхотните идеи не стигат до реализация. А късметът понякога е важен, за да могат да се срещнат първите две с идеалното време и възможност. 

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да работиш в екип е умение, което се гради с времето и което отглеждаш целенасочено. Важно, полезно и хубаво е човек да се заобикаля със съмишленици. 

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Умението да се научиш да излизаш от зоната си на комфорт. Да поемаш премерени рискове и да бъдеш смел. 

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Смятам, че младите хора имат нужда от насока и подкрепа в безкрайното море от информация, до което имат достъп. Менторите пък се докосват до вдъхновението и енергията, които се обменят в този процес. Включих се, защото вярвам, че менторството е това, което може да направи разлика в пътя и бъдещето на учениците. 

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор