ментори

Мая Бобева-Атанасова

София

Разкажи ни за себе си.

Завършила съм езикова гимназия с френски език в Русе и бях студентка в СА „Д.А. Ценов“ в Свищов. Когато започнах работа в София, записах и MBA към City University of Delaware – дистанционно обучение.

Първата ми работа в столицата беше на ниска позиция, с ниска заплата, но пък с много и то все отговорни задачи – едно от момичетата/момчетата за всичко в холдинга, в който работех. Впоследствие започнаха да ме местят във фирмите на различни позиции, но всички те имаха нещо общо – трябваше да оправям (големи) проблеми. След 11 години корпоративен опит, от които 5 на позиция изпълнителен директор в списание „Мениджър“, беше време за промяна.

С партньорката ми Ана Атанасова създадохме издателство „Клевър Бук“ през 2010 г. От тогава работя, забавлявам се и се развивам във и заедно с него.

Един твой успех и един провал.

Един от първите значими провали, това е представянето ми на изпитите след 7-ми клас. Бях пълна отличничка, ходех на литературен кръжок, но получих 3,25 по български език и 3,75 по математика. В резултат на това не попаднах в най-елитната гимнация в града, а в следващата, в клас пълен САМО с момичета с подобна съдба – провалили се отличници 🙂 Следващите 5 години бяха едни от най-вдъхновяващите в живота ми – срещнах страхотни хора, с които сме приятели досега. Класът ни се превърна в общност, която постигаше контакт с всички учители. Редовно те изоставяха учебните планове, за да си говорим – от което пък ние научавахме повече, отколкото от уроците.
За успех бих приела създаването на издателството, както и преминаването през Ковид кризата.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Винаги съм намирала вдъхновение в партньорите си – екипа в корпоративната среда, съдружничката ми в собствения бизнес, съпругът и децата ми – в семейството.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Работа, гъвкавост, аналитичност и пак работа :).

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Как да комуникираме така, че да ни слушат и да ни разбират.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Ще се радвам да вдъхновявам и да бъда вдъхновена.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор