ментори

Мария Димитрова

Варна

По образование Мария е софтуерен инженер, с последващи степени по счетоводство и контрол и педагогика. 12 години работи като SAP консултант. В момента е регионален мениджър за България на международна компания за изнесени услуги и управлява 1300 служители в България.

Извън професионалната кариера е международен сертифициран съдия по дебати за младежи в горен клас и студенти. От пет години участва в избрана инициатива, с цел подпомагане развитието на младите хора.

Казва, че личният й успех са двете й дъщери, които вече са поели по професионалния си път; както и над 100 развити от нея служители, някои от които са я надскочили по професионалната стълбица.

Ментор във Варна.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Заемам се с нова кауза или бизнес начинание при две условия: 1. имам какво да допренеса с моя опит и личностни качества; 2. екипът е стойностен и не се взима прекалено насериозно.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Постоянство и мислене извън рамките на правилата. Не казвам, че правилата трябва да се нарушават, напротив. Но твърдя, че когато човек не спира полета на мисълта и креативността си, тогава идват добрите идеи и тогава е важно да види как тази идея може да се преработи тук-там, за да отговаря на някоя рамка (ако има такава), т.е. в този момент се включва постоянството в преследването на резултата.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Постоянство. Това ми е липсвало на мен на тяхната възраст, но с годините видях, че това е нещото, което ме е предвиждало напред.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Инвестиране. Много малко хора в България мислят за финансовата си независимост.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

В миналото наивно подцених един млад човек, който ми показа, че е качествен човек, което ме превърна във върл защитник на младите хора и техните качества. 

Вярвам в младите хора и търся начини да се боря с предразсъдъците на обществото, че те са мързеливи и неуки.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор