ментори

Марина Антонова Желева Саглам

София

Разкажи ни за себе си.

По професия съм графичен дизайнер, обичам да наричам себе си “graphic design generalist”, защото имам знания и опит в различните направления и технологии в дизайна. Възпитаник съм на Нов Български Университет. Не отказвам да правя нещо, само защото не зная как и това винаги ми е било от полза да се развивам по-бързо професионално.

През годините съм работила по проекти, най-вече свързани с ИТ индустрията в България и чужбина. Съосновател съм на TheSourStudio, криейтив студио за маркетинг и дизайн. Мисията ни е да образоваме хората за естетичното и правилно позициониране на един бранд, която, смея да кажа, постигаме успешно. Това за мен е най-голямото ми постижение и гордост до този момент.

Уроци има много и това ни кара да се развиваме и ставаме по-добри. Това е и една от причните да харесвам инициативата на Teenovator и да искам да се включа. Научих, че хората и средата са много важни, за да можеш да се развиваш. Ако някой с повече опит от теб ти помогне, това е безценно!

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Намирам вдъхновение във всичко. Удовлетворена съм, когато видя някой проект завършен и работещ по начина, по който съм си представяла.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Мотивация, упоритост, критично мислене и доза късмет. 🙂

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Това, с което ще се постарая да “заразя” тийноваторите е мотивация и креативно мислене.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Според мен биха били много полезни да се преподават умения, свързани с правилното комуникиране с околните. В днешно време и с развиването на технологиите, това е все по-трудно особено за младите хора, които тепърва ще им се налага да могат да работят в екип, да презентират и представят себе си и идеите си. Другото изключително важно нещо, за жалост пропуснато от образователната система, са инвестиционните умения.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Харесва ми инициативата. Искам да съм полезна на млади хора, с желание да се развиват и научават нови неща. Надявам се да науча и по нещо от тях.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор