ментори

Мариела Димитрова

Варна

Представи се в 5 изречения

Млад, амбициозен човек, с потенциал за развитие и трайни интереси в областта на бизнеса. Притежавам креативно мислене и смели идеи, които се стремя да реализирам в областта на морския бизнес и ИТ сферата. Притежавам лидерски умения и съм лоялен и надежден ръководител.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Последните 4 години съм управител на компания, която оперира в морската индустрия. В тази връзка заявявам, че в сферата на морската индустрия имам много познания, опит и контакти.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Това, което мога да споделя е разнообразието ми от идеи, които компанията се стреми да реализира и по този начин да си диверсифицират услугите и да стане по-конкурентноспособна на пазара.

Освен това, в момента започвам собствен „startup“.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Думите на близък за мен човек: „ Не ми казвай как нещо не може да се получи. Това аз вече го знам. Помогни ми и ми кажи как може да стане“. Този човек ме вдъхновява всеки един ден да се изправя пред страховете и съмненията си и да ги преборя.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

  • изграждане на правилната концепция окол разрешаването на даден проблем;
  • подробен анализ на пазара;
  • финансови параметри;
  • смелост;
  • готовност да се поемат рискове;
  • отдаденост

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Ако трябва да избера само едно, бих казала предприемаческо мислене. Да им помогна да променят гледната си точка, да започнат да мислят като предприемачи и лидери, а не като работници. Да им покажа, че могат да се развиват в България.

Защо тази програма е важна?

Защото чрез нея отваряме съзнанието на младото поколение. Ще им покажем, че могат да се развият навсякъде и че това, което им пречи и ги спира е само тяхното мислене. С помощта на тази и други програми ще успеем да задържим голяма част от младежите и да изградим една подходяща за тяхното развитие предприемаческа екосистема.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор