ментори

Красимира Масларова

София

Разкажи ни за себе си.

Сред образованията, които имам са английска гимназия, Кино и телевизионна режисура както и Маркетинг и Мениджмънт. Смятам, че и провалът и успехът са субективно изживяване, в което особено провалът рядко е толкова значим колкото си го представяме. Това, което съм се научила от личен опит е, че в такъв момент е важно да смениш гледната точка. Тогава нерядко виждаш всъщност колко позитиви извличаш от ситуацията и колко различни възможности се отварят. Това, което е важно, обаче, че трябва да се изживее, за да се осъзнае, че е само част от пътя. Особеното е, че във всеки житейски период провалите и успехите имат различно измерение. Макар и да не се проваляте нарочно, не изпадайте в паника когато това се случи, погледнете нещата от високо и не се взимайте много на сериозно. И, да, по трудно е от колкото звучи, но иначе няма да е интересно.

Коя е първата идея, която превърна в бизнес/предприемаческо начинание?

Онлайн магазин за декоративни стикери за стена, когато все още не бяха толкова разпространени и в България. Хрумна ми, потърсих информация в интернет, видях хубави реализации във Франция, откъдето се е зародила идеята първоначално, и се ентусиазирах.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Желанието да знам и мога, любопитството и мисълта, че всичко се прави от хората и за хората. Подсъзнателното усещане, че няма невъзможни неща, което при мен звучи като „щом се създава от човека, значи няма начин да няма начин“.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Добра идея…и желание.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Предприемчивостта като начин на мислене.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученичка?

Финансова култура и мениджмънт.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Възможността да окажеш положително въздействие в живота на друг е безценна, а вярвам, че това се случва в Тийноватор.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

Здравей! За да се включиш в Тийноватор 6, трябва само да попълниш формата по-долу. Участието е напълно безплатно. Следващото издание на програмата започва в началото на октомври 2023 година. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2023-2024. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!

* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор