ментори

Красимира Масларова

София

Разкажи ни за себе си.

Започнах своето професионално пътуване като режисьор на радио и ТВ програми преди повече от 20 години. През годините, след като завърших няколко университета, вече повече от 14 години насочвам енергията си към бизнес създаването и развитието на продукти и услуги в различни сфери и компании. Като съосновател на успешна иновативна компания и като Продуктов мениджър, съм ангажирана с всеки аспект на продукта – от първоначалната идея през разработката му до момента, в който стане част от ежедневието на потребителите.

Продуктовия мениджмънт е едно от най-динамичните и ключови занимания в съвременния бизнес свят. Той е мостът между идеята и реалното представяне на продукта на пазара. Продуктовият мениджър не само дефинира какъв трябва да бъде продуктът, но и разбира нуждите на потребителите, анализира пазара и конкурентите, създава стратегии за позициониране и довежда всичко това до екипите, с които работи. Това е занимание, което изисква комбинация от креативност, аналитично мислене, лидерски умения и понякога дори интуиция.

Един твой успех и един провал.

Вярвам, че възприятието за провал за едни, означава успех за други и затова провалите не ги броя.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Винаги търся възможности да внеса позитивна промяна и да добавям стойност. Вдъхновението ми идва от желанието да правя нещата по-добри и смислени.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

За да превърнеш добра идея в реалност, ти трябва добро разбиране на данните, разумна презенка на рисковете, постоянство и, разбира се, добро чувство за хумор, за да се справяш с неочакваните обрати.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Искам да помогна на Тийноваторите да развият предприемачески начин на мислене и настройка за растеж и развитие (growth mindset). Вярвам, че тези умения са крайно важни, независимо дали ще искат да станет бизнес лидери или просто да намерят своето място в света.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Умението за критично мислене, което да ме подготви да анализирам информацията около мен по-ефективно, емоционална интелигентност и финансова грамотност. Смятам, че и трите умения са от ключово значение не само за професионалното, но и за личното развитие.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Вярвам в потенциала на младите хора и работата с тях не само ме зарежда с енергия и вдъхновение, но също така ми дава възможността да допринеса към тяхното развитие и да предоставя тази подкрепа, която аз нямах в тяхна възраст. Надявам се да насърчавам и вдъхновявам младите хора да следват своите мечти с увереност и решимост.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор