ментори

Катерина Кобакова

Гоце Делчев

През последните 8 години Катерина е живяла, учила и работила в Берлин, Германия. Професионалният й опит е основно в сферата на човешките ресурси и развиването на таланти, където активно помага на бързо развиващите се компании да се разраснат и да изградят култура от щастливи, мотивирани и жадни за знания екипи.
След завръщането си в България през 2020 година организира успешно благотворителна кампания в родния си край в подкрепа на семейства засегнати от пандемията.
В момента е Senior Talent Acquisition Manager в Talentful.

Ментор в Гоце Делчев.

 

Как започна професионалният ти път?

Родом съм от едно китно малко българско село, Мусомище, Гоцеделчевско. Последните 8 години живях, учих и работих в Берлин, Германия. Професионалният ми опит е основно в сферата на човешките ресурси, където активно помагам на бързоразвиващите се компании да се разраснат и да изградят култура от щастливи, мотивирани и жадни за знания екипи.

Разкажи ни за един твой провал и един твой успвх, които са имали значение за твоето развитие.

Един от провалите, които ми даде ценен урок бе, че не успях да изкарам необходимия брой точки на TOEFL, за да следвам в чуждестранните университети, които бях избрала. Това се случи декември, а аз февруари трябваше да кандидатствам. Поплаках си, разочаровах се, но бързо си казах, че трябва да успея и няма как да нямам избор. За отрицателно време реших да се подготвя за IELTS, с който също можех да кандидатствам. За да съм сигурна, че съм дала всичко от себе си реших да посещавам безумно много уроци по английски и за два месеца да наваксам с материала за години. Беше трудно, беше болезнено, беше страшно, но въпреки всичко успях и тогава си казах, че не е нужно да се сравнявам с всичките ми съученици, които изкараха TOEFL с великолепни резултати, а само и единствено със себе си и то от вчера!

Успехът, който пък остави следа в сърцето ми, е доста скорошен. След завръщането ми в България през 2020 година реших да организирам благотворителна кампания в моя роден край за всички онези семейства, засегнати от пандемията. Когато стартирах кампанията, се притеснявах, че хората може би няма да реагират, че няма да съберем достатъчно доброволци и т.н., но за моя изненада – от малки до големи, а и хората извън този край на България, решиха да се включат активно. Така тази доброволческа акция стана традиционна и прерасна в нещо много по-мащабно: миналата Коледа, например, преобразихме детското отделение на местната болница, а сега ни предстоят още културни, социални и образователни проекти. Та, този ми успех ме научи, че страхът няма място при сбъдването на една мечта. За нея са необходими смелост, вяра и упоритост.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Успешните примери на всички онези, които имат смелостта да реализират и най-налудничевите си идеи.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Вяра, смелост и уважение към всеки, с когото те срещне идеята, както и сърце, отворено за критиката, защото тя е най-полезна при реализацията на добрите идеи.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Увереност, че всеки може да отключи предприемаческия си нюх.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученичка?

Критично мислене, отборна работа и емпатия.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото вярвам в споделеността на знания и опит, както и в потенциала на всички онези, които идват след нас.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор