ментори

Карина Николова

София

Завършила съм 19 СУ „Елин Пелин“ с технологичен профил „Предприемачество и бизнес“, където имах шанса да участвам в много програми и състезания по Предприемачество, които ми дадоха не просто добра основа, а качества, умения и контакти, които са абсолютно безценни. В момента съм студент по Икономика и управление на Човешките ресурси в УНСС. От дете съм всестранно развита и много артистична натура. Занимавала съм се с актьорско майсторство, като до ден днешен това остава моя най-голяма страст. На 18 г. започнах (не за дълго) собствен бизнес – заведение за бързо и здравословно хранене, а от 4 години се занимавам с корпоративно застраховане, в частност транспортно.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?
До момента най-голям опит имам в сферата на застраховането.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?
Силно вярвам, че няма лоша бизнес идея. Има страхотни идеи, които се появяват в неправилния момент и такива, в които не сме повярвали достатъчно. Аз смятам, че най-добрата ми бизнес идея чака да се срещнем в правилния момент и да повярвам в нея. След това всичко се случва с много работа и упоритост.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?
Вдъхновява ме срещата със смислени и изпълнени с желание и енергия хора. Такива, които не молят за промяна, а самите те са промяната. Хора, които превръщат провала в урок, а слабостите си в креативност. Имам щастието да познавам много вдъхновяващи личности, с които да обменям опита и
вярванията си. Вдъхновява ме мисълта да работя нещо, което обичам, в което горя и в което виждам Смисъл.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?
Любов и вяра в идеята, търпение, отдаденост и много работа!

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в стартъп клубовете по предприемачество?

Едно от най-важните неща, които искам да им предам е да вярват в провала и да не се страхуват от неуспеха. Иска ми се да бъдат уверени в това, което правят, и да са наясно, че нищо голямо и стойностно не се случва бързо и лесно. Искам да ги науча да работят в екип и да умеят да презентират себе си и идеите си по най-добрия начин. Не на последно място искам да ги вдъхновя да запалят искрата в себе си и да не позволяват на обстоятелства и хора да ги „гасят“. 

Защо тази програма е важна?

Тази програма е важна, защото дава на учениците невероятен старт в света на бизнеса и предприемачеството. Предоставя им възможност да разгърнат потенциала си и да постигнат страхотни успехи, които да бъдат оценени – чути и запомнени. Програмата е всичко, което не можеш да научиш в часовете в училище и всичко, което ти е необходимо извън него. Участието ми в такива програми от всички страни – ученик, ментор, жури, ме е накарало толкова силно да вярвам в успеха им, че непрестанно да искам да давам своя принос, за да ги има!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор