ментори

Калин Класанов

Велико Търново

Разкажи ни за себе си.

Завършил съм средното си образование в Израел, където прекарах юношеските си години. Имам два неуспешни опита с више образование – след близо година и половина в два различни университета, реших че ще продължа образованието си „в крачка“, правейки бизнес.

От 2002 година се занимавам с предприемачество, създавайки и участвайки в множество начинания, всички свързани с вегетарианска, био- и здравословна храна.

Един твой успех и един провал.

За успех приемам създаването и развитието на марката RooBar, която се роди в труден момент от съществуването на моя био магазин.

Провали – много и ежедневни, както и малките успехи, направени с постоянство и доза инат. Eдинственото, което ни учат, е да не се отказваме. 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Изчел съм няколко книги на тема бизнес и предприемачество, но може би най-много се вдъхновявам, когато осъзнавам, че малките ми крачки в създаването на продукти влияят на много хора и ги променят.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Постоянство.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Постоянство.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик?

Предприемачество във формата на основни пазарни и финансови знания.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Смятам, че придобитите опит и неуспехи могат да вдъхновят следващото поколение предприемачи да създават. Искам да видя в България да се случи промяна и думата предприемач да не се свързва с мошеник/мафиот, а да се превърне в израз на иновация, инициативност и грижа за околните.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор