ментори

Калин Кабакчиев

София

Казвам се Калин Кабакчиев и през последните 15 години преминах през разнообразни сфери във високо технологичния свят, развивайки се като системен инженер с опит в софтуерни и алгоритмични разработки. Моите първи стъпки в тази тематика започнаха с бакалавърска степен с фокус Авиационни техники и технологии от ТУ София, последвана от докторска степен от Бирмингамският университет с тема на дисертацията “Плаващи радари за защита на морските граници” на Обединеното Кралство. Базирано на желанието да бъда полезен в цивилната сфера, пренасочих професионалните си интереси в посока безпилотни автомобили, преминавайки през водещи компании и работейки със стартъпи в тази област.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

В технологичната сфера – радари, сензори за безпилотни автомобили, разработване на алгоритми, софтуер и хардуер в посока морски и авто системи и по специално R&D сектора. Но също така и в разработването на продукти от стадий идея, преминавайки в първи симулации и модели, до първи прототипи с крайна цел финализиран на продукт.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Оптимизиране на дизайн за морски радарни системи с цел съкращаване единичната цена на крайният продукт стотици пъти, но също така значително намаляване крайното тегло на продукта. Това даде възможността тези устройства да бъдат разпространени по-ефективно в открито море.

Участник в 3 патента и многобройни научни статии.

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

Възможността да уча и работя в крак с технологичните възможности, които съвремието ни предоставя и да комуникирам с позитивно настроени и целеустремени професионалисти с огромно желание да променят към добро света около себе си по един или друг начин. Уникалната възможност да разрешавам проблеми в полза на обществото!

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Добър екип! Ясна представа за бизнес продуктa под разработка и потенциални клиенти. Инвестиционните възможности.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Способността да оценяват мащаба на задачата, пред която са изправени, независимо дали това би било проект или стартъп/стартираща компания, включвайки умението да планират няколко стъпки напред. Също така да са отворени към нови идеи и да не се срамуват да задават въпроси…

Защо тази програма е важна?

Тази програма дава възможност на участниците още от ученическа възраст да се запознаят с хора с подобни възгледи и също така да направят първи стъпки в света на предприемачеството в една позитивна и динамична среда!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор