ментори

Йоан Йонков

София

Разкажи ни за себе си.

През 2015 година завърших Класическата гимназия, където съм изучавал мириада от дисциплини като латински, старогръцки, философия, психология, история и други на едно задълбочено ниво за училищен курикулум.

Започнах кариерното си развитие непосредствено след завършването си. Оттогава насам в България имам два бизнеса зад гърба си, а в Англия, където завърших и висшето си образование, съм партньор и член на борда на директорите в дружество с предмет на дейност разработка на изкуствен интелект. По професия извън предприемачеството съм старши софтуерен инженер с интереси в киберсигурността и високо изпълнителните компютри.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

В моите бизнес начинания черпя вдъхновение от безброй източници, както исторически, така и съвременни. Въпреки това, ако трябва да посоча един източник на вдъхновение, който постоянно е пленявал възхищението ми, това несъмнено ще бъде концепцията за визионерско лидерство. Визионери, които преодоляват конвенционалните граници, за да променят индустриите и обществата, винаги са ме вдъхновявали дълбоко.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Успешното прилагане на добри идеи изисква многостранен подход, вкоренен в стратегическа проницателност и съвършенство в изпълнението.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Най-важното умение, което искам да предам на Тийноваторите, е изкуството на критичното мислене. Критичното мислене е крайъгълният камък на иновациите, решаването на проблеми и вземането на информирани решения.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Дигитална грамотност.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото бих искал да помогна на обществото да се развива.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор