ментори

Ива Панайотова

Варна

Ива е бакалавър по Мениджмънт в Икономическия университет във Варна. Има квалификация по Управление на човешките ресурси в УНСС в София, Магистър е по Пазари и технологични иновации в Икономически Университет – Варна. Има над 20 години опит в управлението на хора, над 10 от които – като мениджър.

Разкажи ни за един твой провал и един успех.

Първият ми провал беше, че напуснах сърдита, защото не получих желаното повишение в директор, когато бях на 20 години. Тогава оперативният мениджър във фирмата ми каза, „не гради кариера, а работи така, че тя сама да те намери“. Така и стана. Работех и се учех усърдно и резултатите се показаха. Провалът се превърна в успех.

Като успех ще спомена ефективната работа в екип, която имахме в една от компаниите, където работех и съумяхме да изградим стратегия за подбор, която ни позволи да задържим клиент и дадем работа на над 400 души в разгара на COVID-19.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Желанието да помагам и виждам как другите успяват, както и когато от работата ми се вижда положителен резултат.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Хъс, дисциплина, постоянство, упорство и най-вече, както казваше един мой треньор, „Не е важно колко пъти падаш от коня, важно е колко пъти ставаш.“

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Когато искаш нещо, намираш начин, а когато не го искаш, си търсиш оправдания.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Приемане, но не примирение.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото вярвам в потенциала на българските деца и тяхната скрита гениалност. На мен са ми помагали по моя път, ред е да върна даденото.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор