ментори

Ивайло Йорданов

Ивайло Йорданов

Враца

Представи се в 5 изречения

От близо една година управлявам собствена агенция за дигитален маркетинг. Преди това съм работил за едни от най-големите локални и международни компании. Имам опит в B2B сферата, онлайн рекламата, шоубизнеса и медиите. Лектор съм в обученията по дигитален маркетинг на „Враца Софтуер Общество“. Като изключим казаното от професионалия ми път, в личен план съм автомобилен ентусиаст, което често ме прави жокер „обади се на приятел“ при проблеми с колите.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Хората са свикнали да измерват опита във време, отделено за дадена сфера на дейност. Това не винаги е правилно, често се налага да консултирам собствениците на различни типове бизнес, които разбира се имат голям опит в това, което правят. Проблемът е, че понякога опитът не е достатъчен, а бизнесът им има нужда от свежи и нови идеи. Затова смятам, че най-голям опит имам в намирането на решения във всички сфери на бизнеса.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Всички идеи могат да са най-добри. Ако имам идея за бизнес, от мен зависи дали тя ще бъде добра или лоша. Важно е да знаеш какво искаш и да не се отказваш. На всеки проблем трябва да се търси решението. Само така, всяка бизнес идея може да бъде най-добрата бизнес идея.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Мотивация намирам в историите на успелите хора. Всички са имали проблеми и трудности по пътя към върха, но това не ги е спряло – напротив, това ги отличава от всички, които са се отказали смятайки, че са избрали „лоша бизнес идея“.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Постоянство и правилните партньори по пътя. Екипната работа е важна част за успеха. Човек не може да се справи с всичко сам, трябва да намери съмишленици.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Да не се отказват от крайната си цел, но същевременно да се научат да се отказват от решенията, които ги отдалечават от тази крайна цел.

Защо тази програма е важна?

Много хора не знаят, че в тях живее предприемаческият дух. Програми като тази дават възможност на младите да надникнат в предприемаческото мислене. Преди 10 години аз също бях част от подобна програма и все повече осъзнавам колко много ми е помогнало това.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор