ментори

Златина Пенчева

Стара Загора

Разкажи ни за себе си.

Завърших бакалавър машинно инженерство в Техническия Университет в София, след кандидатствах за магистър и бях приета в специалност инженерен мениджмънт в Politenico di Milano, но прекъснах обучението си и се върнах в България, за да започна производството, което ми беше главната идея.
Отне ми известно време да реализирам идеята си, чисто организационно. Открих партньор, с който започнахме заедно в края на 2019г.

Един твой успех и един провал.

Трудно мога да кажа, че сме имали провал, двамата рискувахме много за идеята и нямахме възможност да се проваляме, защото беше заложено твърде много, всичко. Още сме на етап растеж като компания и производство, защото се изискват огромни инвестиция в машиностроителния бизнес. Но големият ни успех, смятам, е че оцеляхме първата криза с материалите през 2022г и че продължаваме да вървим с добри темпове към развитие и да се налагаме на сцената на машиностроенето и металообработката не само в България, но и в Европа.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Големите заводи, големите инвестиции, големите машини.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Смелост и психическа издръжливост. Има много моменти, в които се чувстваш на ръба на скала, трябва да не губиш фокуса си, иначе падаш.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да мечтаят.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Работа в екип.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Зареждащо е.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор