ментори

Жанет Тодорова

Жанет Тодорова

София

Представи се в 5 изречения

Казвам се Жанет, работя с Founder Institute, старт-ъп акселeратор за технологични бизнеси в ранен стадий. Отговарям за развитието на европейската централа на FI и за глобалното разрастването на акселератора ни в нови градове (180 към момента). Имам предишен опит с работа в стартъпи в София и в Берлин, в сферите на HRinTech, FinTech & Blockchain. Вярвам, че София е град с потенциал да се превърне в най-значимата старт-ъп екосистема за региона ни, затова личната ми кауза е да подпомагам създаването на повече технологични компании тук. Съ-организатор съм на три конференции, DigitalK, React.NotAConf и SHEleader@digital. Моите страсти са: старт-ъпи, технологии, устойчиво развитие, психология, астрофизика и черното чувство за хумор.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Най-голям опит имам в стартирането на технологични старт-ъпи, подбор на програмисти, продукт мениджмънт по Скръм методологията и организация на събития. По едно време имах бар (за ИТ хората от София), така че и с Блъди Мерито имам опит :-).

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

През професионалния си път съм била в ролята на човек, който се присъединява в ранен етап на една идея или проект, но не и развиващ своя собствена идея. Научих за себе си, че в това е моята сила – да идентифицирам силен основател, със силна идея и да последвам първа.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Когато за пръв път минах през процеса да опитам нещо ново, умрях от страх, обаче действах. С всеки следващ опит установих, че всъщност всичко мога да постигна, стига да си ги поставя за цел. Вдъхновението при мен идва от личните ми мини успехи на всяка стъпка и така продължавам напред. Понякога дори сама се потупвам по рамото за нещо толкова малко като сполучливо написан имейл.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Фокус, последователност, обратна връзка от околната среда и потенциалните потребители и добра старт-ъп карма. В света на технологиите много постижения се случват благодарение на добрата старт-ъп карма или, иначе казано, на принципа “предай нататък”, което и аз спазвам всеки ден. Помагам винаги, когато имам възможност.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Привърженик съм на следния подход: “Научи едно дете как да мисли и го остави само да реши за какво.” Мисленето е като спорта или храненето, ако се прави правилно, то доставя страхотно удоволствие.

Защо тази програма е важна?

Работя с възрастни хора всеки ден и забелязвам колко по-трудно е да възприемат нова идея, да експериментират, да импровизират. А това са необходимите съставки за това да се раждат и реализират иновативни идеи. Тази програма е важна, защото залага на гъвкавостта и спонтанността и потенциала на децата, и дава в ръцете им възможност сами да построят бъдещето, в което искат да живеят.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор