ментори

Етиен Йовчев

София

Етиен е съосновател и главен директор Маркетинг и Растеж на The Recursive – онлайн медия и комуникационна агенция, даващи международна видимост на предприемаческите екосистеми в Централна и Източна Европа. Той има над 6 години опит в комерсиализацията на нови продукти и услуги, както и магистърска степен по Управление на Иновациите от Erasmus University Rotterdam.

Помогнал е на редица бързорастящи технологични компании да изградят своите маркетинг стратегии и позиционират успешно пред инвеститори, клиенти и бъдещи членове на екипа. От създаването на The Recursive през 2021, компанията e достигнала до над 1 милион читатели глобално, осъществила е проекти за 150+ клиента и е привлякла 450 000 евро финансиране.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Повече млади хора да започнат да мечтаят по-смело и да създават положителни промени за Централна и Източна Европа. Защото в крайна сметка историите, които четем и си разказваме, оформят начина ни на мислене. А за да бъдат държавите в региона едно по-добро място за живот, всички ние трябва да вярваме, че е възможно. Тази непреклонна вяра в едно по-добро бъдеще е в основата на предприемачеството.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Добри истории. 🙂 Изграждане на силен екип. Постоянство, проактивност и решителност. Фокус върху нуждите на клиентите и решаването на реални проблеми. Способност за приемане на обратна връзка, адаптивност и много бързо учене. Поемане на рискове и излизане от зоната на комфорт. Приемане на провалите като нормална част от процеса. Оптимизъм, съчетан с ясна представа за реалността.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Как да разказват убедителни истории, чрез които да комуникират успешно в живота, предприемачеството и професионалните им начинания.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Комуникационни умения – емоционална интелигентност и емпатия, публично говорене, слушане, водене на преговори, даване и приемане на обратна връзка, работа в екип. Инструменти за личностно развитие – овладяване на егото, справяне със стрес и препятствия.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото Тийноватор създава едно по-добро бъдеще не само за участниците в програмата, а като цяло за средата в България. Образованието е най-важната ми лична кауза и смятам, че умения като предприемаческо мислене, работа в екип, креативност са ключови за успешната реализация на всеки един млад човек.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор