ментори

Емона Карагьозова

София

Разкажи ни за себе си.

По образование съм психолог, а по призвание – певица. Завършила съм Класическата гимназия за древни езици и култури, а след това заминах да уча психология в Хайделбергския университет в Германия. Не се чувствах на мястото си и въпреки че в очите на хората към онзи момент това беше „провал“ – след една година се завърнах в родината. Завърших образованието си в НБУ и избрах пътя на предприемачеството, за да стимулирам повече млади хора да останат и да се развиват в България. 

12 години съм пяла хорова и класическа музика на над 10 езика в Детския хор на Българското национално радио. В момента продължавам да пея фолкфорна музика във Вокална формация „Елици“.

5 години работих за международна аутсорсинг компания с немски и английски език, а през 2021-ва година създадох Клуб “Младите Дами в Бизнеса”, който е част от Мрежата за женско предприемачество “Бизнес на Високи Токчета”. 

Клубът на „Младите Дами в Бизнеса“ се превърна в притегателен център за млади и амбициозни дами, които искат да вървят по пътя на предприемачеството и да развиват своя потенциал в България.  Целта на клуба и цялостната менторска програма е да подпомогне предприемаческото и личностно развитие на младите дами – да намерят среда, която ги вдъхновява и мотивира. Среда от вече успели дами, от които да почерпят опит и професионализъм.

*Ноември 2022 клубът ни беше награден с първата си самостоятелна награда за Бизнес клуб на годината с принос в развитието на женското предприемачество в България.

*Март 2023 клубът беше избран като Представител за България в стартиращата международна Академия за младежка предприемаческа политика (YEPA) – основана от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) и Европейската комисия..

*Април 2023, в качеството си на Председател и Основател на клуба, получих и своята първа лична награда за „Млад Предприемач“ на Националните наргади за мода, шоу и бизнес. 

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Моята майка е моят пример за подражание. Тя е основател на Дамски клуб „Бизнес на Високи Токчета“ – двигателят на нашата общност и причината аз да продължа делото ѝ с обособяването на „Младите Дами в Бизнеса“. Ние сме доказателство, че майка и дъщеря могат да имат успешен бизнес заедно, въпреки възрастовата разлика и различията в мисленето, защото се допълваме и вярваме, че 2 е винаги по-добре от 1! 

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Вяра в себе си, смелост да направим първата крачка и ментори, от които да черпим опит и професионализъм.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да бъдат постоянни, проактивни и да поемат лична отговорност.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Финансова грамотност.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Защото няма нищо по-смислено от това да допринасяме с опита и знанията си за развитието на следващите млади предприемачи в България! 

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор