ментори

Добромир Янев

Бургас

Професионалният опит на Добромир включва почти 10 години в банковата сфера като кредитен инспектор, мениджър бизнес клиенти и управител на клон. Известно време работи в различни международни компании за outsourcing услуги в сферата на счетоводството – KPMG, EXL Services, Bartsch Service Center. В момента има собствена фирма за финансови и счетоводни консултации. 

Ментор в Бургас.

Разкажи ни за един твой провал и един успех.

На 25 години станах най-младият управител на банков клон в страната. Считам го за успех, тъй като е резултат от упорит труд, постоянство и отлична „продажба“ на моите качества и умения. За три години открих и разработих два нови клона в два града от нулата – подбор и обучение на персонала, привличане на клиентска база и винаги изпълнени цели.

Един провал – на 30 години реших да направя нещо различно и заедно със съдружник открих детски център с кафене. След три години загуби се отказах и продължих напред. Урокът – трудно е да се каже. От една страна, достигнах до извода, че човек винаги трябва да се занимава с това, от което наистина разбира и му доставя удоволствие. От друга страна, финансистът в мен си направи следният извод – подбирай внимателно партньорите си и винаги се придържай към бизнес плана.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Не бих казал, че нещо или някой ме е вдъхновявал. По-скоро има човек, който винаги ме е подкрепял и е бил коректив на смелите ми амбиции и идеи. Това е съпругата ми. Тя ми дава кураж да опитвам нови неща като успоредно с това винаги ме „приземява“ с трезвата си преценка на опитен счетоводител.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Добро планиране, подходящ екип, много вяра и никакво отказване.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Аз лично бих искал да науча младежите на екипна работа и целеустременост. Да развият умението да се изслушват, да спорят (в добрия смисъл на думата) и да разчитат на хората, с които работят. И най-важното – да си поставят цели, които да преследват докрай.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Умението да дебатираш, да защитаваш тезата си и да изслушваш различните гледни точки.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Смятам, че никой учебник или книга не могат да заменят реалния опит. Тийноватор ми дава възможност да предам поне част от моя опит на повече млади хора.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор