ментори

Десислава Киркова

София

Разкажи ни за себе си.

По образование съм фармацевт. С една от многото възможности за професии в сфертата на фармацията се срещнах още в студентските ми години, когато се включих в стажантска програма на международна компания с представителствто в България. Така успях доста отрано да вляза „в кухнята“ и да опозая различните кариерни пътища. Един от тях следвам и понастоящем като Маркетинг мениджър, защото да помагаш на хората с тежки заболявания е мисия, за която се изискват упоритост, идеи и голям оптимизъм.

Разкажи ни за един свой провал и за един успех.

За най-голям провал считам, че в 12. клас не бях приета да следвам медицина или фармация в България, въпреки тежките години усилена подготовка. Това беше тежък емоционален момент за мен и семейството ми тогава. Заради този провал обаче станах студентка в Германия и това отвори очите ми за живот и следване в друга държава, които се оказаха доста по-различни.

Професионален успех за мен е всяко успешно „изплуване“ при работа по проекти, без да имам съотв. опит, разчитайки на ученето „на практика“. Това дава увереност. Личен успех, който ме учи ежедевно е моето семейство, което всеки ден ми преподава най-трудния житейски урок – на търпението.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Всяка добра идея, която е възможна да се осъществи в обозрим период от време и води до добрина – изразена в моя случай в подобрена грижа за здравето на хората и повишаване на здравната им информираност по определени теми. Каузи, свързани с опазване на околната среда, борба с многото несправедливости от всякакъв характер или развитие на таланталиви хора винаги също са били близо до мен.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Добър план, мотивиран екип, реалистична цел и смелост.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да преминават през живота без предразсъдъци и смело да го изследват като бъдещи професионалисти в посоката, която усетят за своя.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Проектна работа, включително представяне на проекта пред аудитория.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

За да помогна на повече ученици да се чувсват уверени в избора, който им предстои да направят за собственото си развитие като бъдещи професионалисти.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор