ментори

Деница Костова

София

Разкажи ни за себе си.

Завършила съм Френската гимназия в София, след което заминах да следвам Маркетинг във Франция, последвана от магистратура по Бизнес в Англия. Професионалният ми път е преминал през the big 4, FMCG корпорации, фарма бизнес, и в последните 6 години – в стартъпи от различни сфери. Опитът ми като предприемач е в back-office-a на иновациите, подкрепяйки предприемачи да реализират плановете си, чрез умни маркетингови стратегии.

Работила съм с компании като P&G, Logitech, Johnson and Johnson, McKinsey, и много други в търсене на правилният insight, който да им помогне да създадат иновация, която да плени сърцата на клиентите.

В момента съм CMO на инвестиционната компания Ocean Investments и помагам на компаниите в холдинга да създават услуги и продукти, които да остават отпечатък в света и да го правят по-сигурен, по здрав и по-устойчив.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Най-много се вдъхновявам, когато съм в баланс със себе си. Тогава всичко около мен може да бъде повод за вдъхновение. Любопитна съм по натура, опитвам се да следя света на иновациите активно и да говоря с хората и да разбирам какви са техните бизнес и житейски проблеми.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Да направиш първата крачка, да не се отказваш и да се радваш на всеки малък успех, да се учиш от всеки провал!

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Искам да впрегна тяхната естествена креативност и чрез правилните въпроси да ги накарам да се мобилизират и да предприемат действие. Искам да повярват, че именно те имат всичко, което е нужно да измислят решения на реални проблеми. Именно това се корени в етимологията на думата „предприемач“ – да предприемаш.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Най-вече критичното мислене и работата в екип.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Тийноватор сам ме намери! Много много искам да спомогна да променим системата и днешните деца и млади хора да израстват уверени, смели, знаещи, да опитват различни неща, да се учат и да се провалят, за да могат преди да вземат решение къде да посветят студентските си години да са уверени, че професиите, които са избрали ги вдъхновяват!

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор