ментори

Даниел Туечки

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Като образование и професия най-голям опит имам в софтуерната разработка, но като предприемач, изграждаш опит в множество сфери от бизнеса – уменията ми в продажбите, маркетинга и бизнес разработката не остават по-назад.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Научи.бг и ZelkaBox са най-успешните ми бизнес начинания до момента.

Образованието винаги е представлявало интерес за мен. В училище не търпях да не знам нещо. Когато реших, че ще създам собствен бизнес, избрах именно образованието като сфера. Започнахме с друга първоначална идея, но Научи.бг се появи след множество разговори с учители, школи и родители. Видяхме нуждата и създадохме решението.

ZelkaBox e вдъхновена от моята лична история със зъболекарите. На 8-9 годишна възраст имах 14 пломби. В следващите години продължавах да имам проблеми. И не съм сам, статистиката и при децата и при възрастните е стряскаща. Но като възрастен осъзнавам, че превенцията е най-доброто лечение. Затова се появи и ZelkaBox – инструмент за информиране на родителите и стимулиране на оралната хигиена при децата. 

Кой или какво те вдъхновява за бизнес начинания?

През детските и тийнейджърските си години съм се вдъхновявал най-много от известните и познати личности на всеки. Но с времето започнах да се оглеждам и в хората около мен и да се вдъхновявам. Да попивам от всеки по нещо различно, сглобявайки най-добрата версия на себе си. Това беше отговорът на “Кой?”, а какво ме вдъхновява прочетете под въпроса “Защо тази програма е важна?”.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Много провали, постоянство и качествени хора, с които да го постигнеш. И да не забравяме, че без действие идеите не струват нищо. 

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество? 

Искам да им предам умението да отсяваш идеите по много критерии, да действаш бързо, да анализираш и да се учиш. Искам да изкореня страха от провала в учениците (ако съществува) и да ги въоража с търпение. Неотдавна и аз бях тийнейджър и знам нетърпението и бързината, с която очакваме да се случва всичко. Но в живия живот всяко голямо нещо изисква постоянство.

Защо тази програма е важна?

Тази програма е важна, защото вярвам, че България се нуждае от още повече предприемчиви и дейни млади хора. Предприемачеството не е професия, а начин на живот. И ако всички правим повече, ще има повече за всички. Ако успея да запаля поне един млад човек да преследва предприемачеството и да създава стойност, за мен програмата ще си е струвала.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор