ментори

Даниела Цочева

Варна

Аз съм Даниела Цочева от Варна и морето е безспорната ми любов. По професия съм счетоводител. През последните 20 години управлявах счетоводна компания. Обичам предизвикателствата, разработването на нови идеи, особено тези свързани с младите хора. В момента съм финансов консултант на fintech startup за банков и бизнес софтуер.

Коя е първата идея, която превърна в бизнес/предприемаческо начинание? 

Сега първите ми опити като предприемач ми изглеждат смешни, но те са ми дали опит и кураж в реализирането на следващи интересни идеи. Най-същественият ми и голям до момента бизнес проект е създаването и менажирането  на фирма за финансови, счетоводни и бизнес консултации. Никога не се ограничавам с една идея и любопитството ми ме води към нови и интерсни начинания.

Кой или какво те вдъхновява и те е вдъхновявало за бизнес начинанията ти досега?

Винаги ме е водило любопитството.

Вдъхновяват ме хората и природата.

Търсенето на вдъхновение е осъзнато и научаемо умение.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите идеи?

Екип.

Само това.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на Тийноваторите?

Да не се отказват;

Да се отказват без съжаление, ако нещо вече няма потенциал;

Да се впускат без страх в нови начинания;

Да са смели в мечтите си;

Да вярват, че от тях зависи света, в който ще живеят.

Кое умение ти се иска да се преподаваше в училище, когато беше ученик / ученичка?

Много исках да се преподава театър. Обаче пиесите и ролите да си ги разпределяме ние. Екипната, творческата работа липсваше преди. Сега има опити в тази изключително полезна насока. Не достатъчни, но има.

Защо избра да си ментор в Тийноватор?

Най-вдъхновяващата работа е да си част от младежкия ентусиазъм. Аз имах в началото на професионалния си път ментор, на когото съм благодарна за подкрепата.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор