ментори

Гълъбина Стоянова

Варна

Представи се в 5 изречения

Казвам се Гълъбина. Обичам позитивните хора, които имат желание да се развиват, също като мен. Харесва ми да работя с хора на всякаква възраст, защото мога да науча винаги нещо ново. Занимавам се с различни неща, обичам да предизвиквам себе си.

В кои сфери на бизнеса имаш най-голям опит?

Транспорт и пътна асистенция. Удовлетвореност на клиентите.

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Най-добрата ми идея е свързана с разширяване на пазара на една италианска фирма за тегличи в Полша и реализирането на този процес доведе до нарастване на производството на фирмата. Тази фирма не беше навлязла на нито един пазар в източна Европа. Един от най-големите конкуренти от тази част на континента е точно от Полша и това ме насочи към този пазар. Бях сигурна в нашия продукт и качествата му и изправянето лице в лице с местен конкурент на толкова голям пазар беше предизвикателство, което обаче беше много добре премислено.

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Животът, той е един и имаме само него, за да направим това, което искаме.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Зад всеки успех стои много усилена работа, решителност и постоянство. Понякога и доза късмет, за да се случи всичко това в подходящия момент.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Да бъдат уверени и да предизвикват себе си всеки ден.

Защо тази програма е важна?

Аз съм напълно убедена в идеята на тази програма, защото според мен, за да успеят идеите, едно от най-важните условия в началото е самите ние да харесваме това, което правим. Предприемаческото мислене е важно да бъде развито в съвсем ранен етап, за да може човек да бъде подготвен да реализира идеите си. Срещата на младежи с хора от бизнеса по време на учебната година е важна. От участието ми в неформални образователни програми съм достигнала до извода, че те са много полезни. Младежите променят възгледа си за стандартното образование и започват да намират практическо приложение от наученото, което в последствие им носи успехи.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор