ментори

Владимир Василев

Владимир Василев

София

Представи се в 5 изречения

Владимир Василев, сериен предприемач и мечтател. От 2013 година се занимавам с стартирането, развиването и управлението на startup-и в различни сфери. Моята супер сила и креативността, защото винаги търся нестандартен начин при развитието на своите идеи. Моята първа компания беше Jobio – 100% онлайн платформа за оценка и подбор на кандидати за работа. В следващите години развивах няколко други бизнеса и проекта, като платформата за гражданско образование – SmartiGraphs, Клуб за иновативно предприемачество – В.Търново, коуъркинг пространството FreeДом21 и текущата ми компания Shivachi – агенция за графичен дизайн и анимация.

В кои сфери на бизнеса имаш най-богат опит?

Предприемачество, Маркетинг, Графичен дизайн, Управление на екипи, Обучения

Коя е най-добрата ти бизнес идея до момента и как се появи?

Трудно мога да определя най-добрата. Jobio беше идея с голям потенциал и мащаб, в която вярвам и до днес, макар да прекратихме проекта. SmartiGraphs от своя страна е сред най-интересните ми проекти, защото предизвика цялата медийна среда да мисли различно за гражданското образование. А как се появи, много просто, виждам, че нещо в живота около мен не работи както трябва и търся начин да го поправя 😉

Кой или какво те вдъхновява за смелите бизнес начинания?

Моите партньори и жена ми. Няма екип от един и няма успешна компания без екип, затова хората, които ти повярват, за да поемат предизвикателството с теб и да рискуват времето, парите и усилията си в създаването на нещо от нулата са най-вдъхновяващата съставка. Но за мен без подкрепата на любимия човек и нейната вяра в мен, пътят ми щеше да е много самотен.

Какво е необходимо за успешното реализиране на добрите бизнес идеи?

Много хъс, упоритост, добър екип и любов към това, което правиш. За мен любовта и това да искаш да видиш, че идеята ти ще се осъществи е ключово, печалбата и разрастването на бизнеса са следствия от добрата работа.

Кое е най-важното умение, което искаш да предадеш на учениците в старт-ъп клубовете по предприемачество?

Упоритост. Има много важни качества за успеха в бизнеса, но упоритостта и последователността са нещо, което в тяхната възраст е ключово. Те имат хъс, много често имат достатъчно самоувереност, но трябва да се научат как да се изправят, след като са паднали на земята от поредния удар.

Защо тази програма е важна?

Защото предприемачеството не е просто създаване на бизнес, то е преди всичко предприемане, стремеж да създаваш, начин да разбираш живота и да преодоляваш проблеми. Дали учениците ще създадат бизнес или не, не е най-важното, а дали ще отключат в себе си тези качества. Останалото ще дойде само.

станете ментор

Менторите в Tийноватор са предприемачи и стартъп лидери с начинания в различни бизнес сфери. Задачата им е да вдъхновяват учениците чрез личен пример и да споделят професионален опит, с който екипите да стартират бизнес. Срещите между учениците и менторите се провеждат веднъж седмично в онлайн среда или на живо. Един Тийноватор стартъп клуб се състои от двама ментори и 10 ученици. Програмата предоставя разработена учебна програма, базирана на практически упражнения и примери от бизнеса.

стани тийноватор

 

Здравей! Тийноватор 7 започва в средата на октомври 2024 година. За да се включиш, трябва само да попълниш формата. Участието е напълно безплатно. Молим те да имаш предвид, че за да участваш, трябва да си в 10. или в 11. клас през учебната година 2024-2025. Ще получиш мейл с инструкции. Записвай се смело!
 
* Viber е основният канал за комуникация в Тийноватор. Важно е да го имаш инсталиран на телефона си.
Молим те да посочиш активен имейл адрес, който проверяваш често и чрез който можем да комуникираме с теб.
* Провери дали си попълнил/а всички данни коректно, преди да завършиш формата за записване в Тийноватор 6.

станете училище-партньор